Evert Akkerman de petroleumventer

Evert Akkerman de petroleumventer.

Bakkersfamilie Van den Oord voor hun winkel aan het Kerkpad. (1925)

Bakkersfamilie Van den Oord voor hun winkel aan het Kerkpad. (1925)

10 jarig bestaan van rijwielhandel en autoverhuur Klomp. (1935)

10 jarig bestaan van rijwielhandel en autoverhuur Klomp. (1935)

Firma A. Benning aan de F.C. Kuyperstraat.

Firma A. Benning aan de F.C. Kuyperstraat.

Wandel- en Rijwielkaart. (1938)

Wandel- en rijwielkaart. (1938)

Valkenet, smidse, winkel in haarden en kachels

Valkenet, smidse, winkel in haarden en kachels 1935

Patatautomaat Koninginnelaan

Patatautomaat Koninginnelaan jaren '60

Noodsupermarkt Overhees

Noodsupermarkt Overhees 1976

Bevrijdingsoptocht 1955

Bevrijdingsoptocht 1955; wagen Gymnastiekvereniging Olympia

Menu

Interviews

De Historische Vereniging laat regelmatig oudere inwoners van Soest en Soesterberg hun levensverhaal vertellen. Samen vormen de interviews een 'gesproken archief' over de geschiedenis van Soest en Soesterberg in de 20e eeuw. Een waardevolle aanvulling op het geschreven woord en fotobeelden.

Meer te vertellen dan mensen denken

In het 'gesproken archief' zijn de stemmen van alle lagen en gezindten te vinden. De aandacht gaat in eerste instantie uit naar de oudere inwoners, teneinde de ooggetuigen die de periode voor de Tweede Wereldoorlog bewust hebben meegemaakt - nu het nog kan - aan het woord te laten. Ook in de ervaringen/belevenissen gedurende de oorlogsjaren zijn we geïnteresseerd.

De levensverhalen die verteld worden zijn zo veelkleurig als de samenleving in de loop van de 20e eeuw. Nogal wat mensen denken in eerste instantie dat ze niet zoveel interessants te vertellen hebben. De ervaringen tot nu toe wijzen uit dat deze mensen zich vergissen. Mensen hebben meestal meer te vertellen dat ze eerst denken!

Interesse?

Als u geïnteresseerd bent in een interview of mensen weet die naar uw mening in aanmerking komen om geïnterviewd te worden dan kunt u dit melden bij W.P. de Kam, Emmalaan 3, 3761 CS te Soest (telefoonnummer 035-5880048). U kunt het ook e-mailen naar het adres wpdekam@kpnmail.nl

Luisteren naar interviews

De interviews zijn nu via deze site te beluisteren onder het hoofdstuk “Mondelinge Geschiedenis”. U ziet onder mondelinge geschiedenis een trefwoordenregister staan op naam en onderwerp. Door de naam of het onderwerp aan te klikken komt u bij het interview.

 

 

 

 

Financiële bijdrage aan dit project

Hoewel het project wordt uitgevoerd door vrijwilligers zijn er toch kosten aan verbonden, b.v. aanschaf apparatuur. In feite is dit project mede mogelijk gemaakt door een grote bijdrage uit de bevolking. Oud-burgemeester J. de Widt heeft de betrokkenheid bij het project getoond door zijn wens dat zijn afscheid mede in het teken kwam te staan van aandacht voor dit project. Een afscheidscadeau werd ten behoeve van dit project beschikbaar gesteld. Het project is mede door de ondersteuning van het internetbureau RETO uit Soest gerealiseerd.

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest
De Historische Vereniging Soest/Soesterberg heeft een ANBI-status.

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden

Sponsor

Historische Vereniging Soest / Soesterberg is mede mogelijk gemaakt door:

Reto