Evert Akkerman de petroleumventer

Evert Akkerman de petroleumventer.

Bakkersfamilie Van den Oord voor hun winkel aan het Kerkpad. (1925)

10 jarig bestaan van rijwielhandel en autoverhuur Klomp. (1935)

Firma A. Benning aan de F.C. Kuyperstraat.

Wandel- en Rijwielkaart. (1938)

Wandel- en rijwielkaart. (1938)

Historische Beelden van Soest en Soesterberg

Er zijn veel historische beelden inmiddels over wat Soesters in Soest en Soesterberg bijzonder maar ook belangrijk vinden.
In het kader van de viering van 975 jaar Soest in 2004 heeft cineast Allard Faas in samenwerking met het jubileumcomité 975 jaar Soest 8mm films met daarop beelden van Soest en Soesterberg verzameld en verwerkt in een film "Soest lintdorp op 8 mm" en 2 DVD's. Ruim 40 families leverden hun films in.
Door onderstaande link te kiezen kunt u een item bekijken. In de komende periode zal het overzicht verder worden uitgebreid.

26 januari 1984: Reportage van de overhandiging eerste exemplaat "Uit de geschiedenis van Soest" over Nederduitsch-Hervormde Gemeente aan burgemeester Paul Scholten

Beelden uit 1938 van het beroemde Theehuis Soesterdal in Soesterberg (bij het vliegveld)

Het schaatsen op de Peters' Baan in Soest in vroeger tijd

Ophalen koningspaar Bertus Hagen vanaf huisadres tijdens de Gildefeesten 1980

Processie door de tuinen van Mariënburg

Een rit met streekvervoerder Tensen (tot 1980 actief in Soest)

Beelden Historische Optocht in 1979 door Soest bgv de viering van 950 jaar Soest

BEELDEN VAN EEN PARADE MET MILITAIREN OP DE ENGH VLAK VOOR DE TWEEDE WERELDOORLOG IN 1939

Beelden van de bevrijding in 1945 in Soest met een doortocht van de Canadese militairen (film van de heer Camp van den Boogaart)

Beelden van de bevrijding in Soesterberg in 1945 (film heer Couturier)

PRINS BERHARDLAAN krijgt straatnaam terug in 1945

'Tante Jenny' in een aflevering van Showroom van de NCRV (1982). Beelden zijn te zien van diverse straten in Soest-Zuid en van recyclebedrijf Westra

ANDERE HISTORISCHE BEELDEN OVER SOEST

Hieronder enkele bijzondere historische beelden die zijn gemaakt en waarbij Soest op een speciale manier in beeld is.

FOTOQUIZ KLITSAVOND 2020

Vast onderdeel van de jaarlijkse Klitsavond dit jaar georganiseerd op 7 januari jl. in het Gildehuis is een Fotoquiz. Dit jaar moesten de deelnemers foto's van nieuwbouwprojecten herkennen en benoemen waar deze nieuwbouw in Soest is/wordt gerealiseerd.
In onderstaande video worden alle nieuwbouwfoto's gepresenteerd als ook de locatie en het jaar waarin deze foto's zijn gemaakt.

PRESENTATIE VERDWENEN PANDEN LANGS DE OUDE RIJKSSTRAATWEG DOOR SOEST

Op 24 september en 5 november verzorgde René van Hal een lezing over verdwenen panden langs de oude Rijksstraatweg die door Soest van Baarn naar Amersfoort liep.
De verdwenen panden die besproken zijn worden in onderstaande video in beeld gebracht gevolgd door een foto van de situatie ultimo 2019.
De presentatie vond plaats in het kader van de door de Historische Vereniging Soest/Soesterberg georganiseerde Kwartaalbijeenkomsten.

BLOEMENDEFILÉ PALEIS SOESTDIJK 1979

Beelden van de NOS-reportage van het Bloemendefilé door de tuin van Paleis Soestdijk op 30 april 1979, waarbij een delegatie
vanuit de gemeente Soest zich presenteerde ter voorbereiding op de viering van 950 jaar Soest. O.a. Muziekvereniging PVO,
gildekorps Groot Gaesbeeker Gilde en Warmbloed Paardenfokvereniging Eemland (WPE), leden Soester Boerendansgroep.

PRAAMGRACHT (afvoer van gestoken veen vanuit Soesterveen e.a.)
RTV Baarn heeft in december 2019 een item gewijd aan de Praamgracht die liep van Maartensdijk naar de Eem bij Baarn,
Via de Praamgracht werd het gestoken veen afgevoerd. Vanaf de Eem kon het verder worden vervoerd.
In deze documentaire is ook Hans Kruiswijk aan het woord die een toelichting geeft op deze historische verkenning.
In de uitgave van de Historische Kring Baerne in de december 2019 is een artikel gewijd aan deze Praamgracht die tegenwoordig deels de grens tussen Baarn en Soest is.

Beelden van de demonstratie tegen het plaatsen van kernraketten in Nederland die in Soesterberg werd georganiseerd.

NCRV-PROGRAMMA "HET GEZICHT VAN NEDERLAND'.

Het gezicht van Nederland over het dorp Soest gemaakt en uitgezonden door de NCRV in 1993.

Beelden van vervallen en in 1964 afgebroken Hotel Trier op de grens van Soest en Baarn nabij het Paleis Soestdijk.

Impressie van de Bouwactiviteiten op De Engh en de aanleg van de Dalweg in Soest in 1968

Beelden uit 1948 toen op het Stichtse Lijntje (Utrecht - Baarn) de stoomterin werd vervangen door een elektrisch aangestuurd treinstel
De beelden komen van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum

Polygoon-Beelden onthulling Emmamonument op 21 oktober 1936 door Koningin Wilhelmina

Documentaire over de Soester archeologe Ina Isings
Ina Isings was als professor verbonden aan de Universiteit in Utrecht.

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Historische Vereniging Soest / Soesterberg is mede mogelijk gemaakt door:

Reto