Evert Akkerman de petroleumventer

Evert Akkerman de petroleumventer.

Bakkersfamilie Van den Oord voor hun winkel aan het Kerkpad. (1925)

10 jarig bestaan van rijwielhandel en autoverhuur Klomp. (1935)

Firma A. Benning aan de F.C. Kuyperstraat.

Wandel- en Rijwielkaart. (1938)

Wandel- en rijwielkaart. (1938)

Van Zoys tot Soest

Vier keer per jaar brengt de Historische Vereniging Soest - Soesterberg (HVS) een eigen blad uit onder de titel "Van Zoys tot Soest".
In dit blad staan regelmatig verhalen over genealogie, dus verhalen over de geschiedenis van Soester families. Naast deze verhalen komt u in dit blad ook verhalen tegen over bijzondere personen en belangrijke (historische) gebouwen en monumenten.

In het herfstnummer 2019 (jaargang 40 nr. 3)  zijn de volgende artikelen opgenomen:

• Voorwoord van de redactie
  • Berichten van het bestuur
  • Zuivelfabriek De Soester door Paul Verhoeven
  • Zomers Buiten, vakantie- en rustoord in Soestduinen door Dik Top
  • De twintigste eeuw in het Soesterveen door Anton Roest
  • Bijzondere bewoners van het veen door Paul Verhoeven
  • Jaap Nooder, een actieve slager in Soesterberg door Jan de Mos

Eerdere bijzondere publicaties die zijn verschenen:

• Uit de geschiedenis van Soest deel 1 - Nederduitsch-Hervormde Gemeente, door ds J.J.Bos.
  • Uit de geschiedenis van Soest deel 2 - Oude Ambachten, door Engelbert Heupers.
  • Uit de geschiedenis van Soest deel 3 - De Petrus en Paulusparochie, door F.S.I. Knaapen.
  • Soest Monumentaal, 110 monumenten in Soestdijk, Soest, Soest Zuid, Soestduinen en Soesterberg, met gedichten van Jan Visser.
  • Paleis Soestdijk en zijn bewoners, door J.W. van Steendelaar.
  • Door de Kroon geketenden (200 jaar burgemeesters van Soest), door Wim de Kam.
  • Laag Hees verkend - 2004, door R.H. Kruiswijk, J.J. Meerts en J. v.d. Poll.
  • Het moest leuk toeven zijn in Soest, door W. de Kam en R.H. Kruiswijk.
  • Groeistappen en -stuipen - 100 jaar ruimtelijke ontwikkeling van Soest en Soesterberg, door Wim de Kam e.a.
  • Soest in de 17e en 18e eeuw, door Gérard Derks en Mieke Heurneman.
  • Beeldende Kunstgeschiedenis 20ste eeuw Soest/Soesterberg door Wim de Kam en Frans Stokhof de Jong.

Hieronder treft u per jaar een overzicht aan van de verschenen nummers van ons verenigingsblad "Van Zoys tot Soest" over de periode 1980 tot en met 2009. Daar treft u vanaf heden de digitale versies aan. Op dit moment zijn we gestart om ook de verschillende artikelen per uitgave te digitaliseren. Dat kost nog wat tijd. We proberen wel op korte termijn in ieder geval de titels van de artikelen op te nemen waardoor u via de zoekfunctie op onze website wordt geleid naar de verschillende uitgaven die verschenen zijn en waarvan u de digitale versie kunt downloaden. Er wordt thans ook gewerkt om de uitgaven tot en met 2016 digitaal beschikbaar te maken.

Heeft u interesse in een bepaald artikel uit één van de jaargangen die nog niet is gedigitaliseerd, dan kunt u terecht bij de bibliotheek in het museum Oud Soest.

Het redactieadres van het blad "Van Zoys tot Soest" is
P.G.D.J. Verhoeven
Scalmeijerpad 11
3766 CD Soest
T. 06-16708948
Mail: pgdjverhoeven@gmail.com

De redactie vraagt trouwens om uitbreiding van het aantal schrijvers, en ook om verhalen van mensen die het lastig vinden zelf een verhaal op papier te zetten.

1e jaargang nr. 1 - zomer 1980

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Historische Vereniging Soest / Soesterberg is mede mogelijk gemaakt door:

Reto