Evert Akkerman de petroleumventer

Evert Akkerman de petroleumventer.

Bakkersfamilie Van den Oord voor hun winkel aan het Kerkpad. (1925)

10 jarig bestaan van rijwielhandel en autoverhuur Klomp. (1935)

Firma A. Benning aan de F.C. Kuyperstraat.

Wandel- en Rijwielkaart. (1938)

Wandel- en rijwielkaart. (1938)

Van Zoys tot Soest

Vier keer per jaar brengt de Historische Vereniging Soest - Soesterberg (HVS) een eigen blad uit onder de titel "Van Zoys tot Soest". In dit blad staan regelmatig verhalen over genealogie, dus verhalen over de geschiedenis van Soester families. Naast deze verhalen komt u in dit blad ook verhalen tegen over bijzondere personen en belangrijke (historische) gebouwen en monumenten.

In het lentenummer 2019 (jaargang 40 nr. 1)  zijn de volgende artikelen opgenomen:

• Voorwoord van de redactie
  • Berichten van het bestuur
  • Soesters in het leger van Napoleon
  • Burgemeesters Soest in oorlogstijd
  • Mortiergranaat uit WO II gevonden
  • Belgische burgervluchtelingen in Soest
  • Exposities Museum Soest

Eerdere bijzondere publicaties die zijn verschenen:

• Uit de geschiedenis van Soest deel 1 - Nederduitsch-Hervormde Gemeente, door ds J.J.Bos.
  • Uit de geschiedenis van Soest deel 2 - Oude Ambachten, door Engelbert Heupers.
  • Uit de geschiedenis van Soest deel 3 - De Petrus en Paulusparocjie, door F.S.I. Knaapen.
  • Soest Monumentaal, 110 monumenten in Soestdijk, Soest, Soest Zuid, Soestduinen en Soesterberg, met gedichten van Jan Visser.
  • Paleis Soestdijk en zijn bewoners, door J.W. van Steendelaar.
  • Door de Kroon geketenden (200 jaar burgemeesters van Soest), door Wim de Kam.
  • Laag Hees verkend - 2004, door R.H. Kruiswijk, J.J. Meerts en J. v.d. Poll.
  • Het moest leuk toeven zijn in Soest, door W. de Kam en R.H. Kruiswijk.
  • Groeistappen en -stuipen - 100 jaar ruimtelijke ontwikkeling van Soest en Soesterberg, door Wim de Kam e.a.
  • Soest in de 17e en 18e eeuw, door Gérard Derks en Mieke Heurneman.
  • Beeldende Kunstgeschiedenis 20ste eeuw Soest/Soesterberg door Wim de Kam en Frans Stokhof de Jong.

Nadere informatie over de inhoud van de diverse jaargangen van het blad Van Zoys tot Soest kunt u verkrijgen via de trefwoordenindex. In het alfabetische register vindt u de onderwerpen met daarachter de jaargang en het nummer van die jaargang terug. BV 19/3 = 19e jaargang nummer 3. Nog een voorbeeld 28/3 = 28e jaargang nummer 3. Van de tijdschriften tot en met 2006 zijn de meeste artikelen gedigitaliseerd. Als u de volledige tekst van de artikelen wilt bekijken, klik dan hier. U moet dan invullen het tijdschrift 'Van Zoys tot Soest' en vervolgens de titel van het artikel.

Heeft u interesse in een bepaald artikel uit één van de jaargangen die niet is gedigitaliseerd, dan kunt u terecht bij de bibliotheek in het museum Oud Soest.

Het redactieadres van het blad "Van Zoys tot Soest" is
P.G.D.J. Verhoeven
Scalmeijerpad 11
3766 CD Soest
T. 06-16708948
Mail: pgdjverhoeven@gmail.com

De redactie vraagt trouwens om uitbreiding van het aantal schrijvers, en ook om verhalen van mensen die het lastig vinden zelf een verhaal op papier te zetten.

39e jaargang nr. 3 - herfst 2018
Nog een verhaal - Een auteur
Veen en Turf is Soesterveen - Fred G van den Beemt
De geschiedenis van Soest - G. Staalenhoef

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Historische Vereniging Soest / Soesterberg is mede mogelijk gemaakt door:

Reto