Evert Akkerman de petroleumventer

Evert Akkerman de petroleumventer.

Bakkersfamilie Van den Oord voor hun winkel aan het Kerkpad. (1925)

10 jarig bestaan van rijwielhandel en autoverhuur Klomp. (1935)

Firma A. Benning aan de F.C. Kuyperstraat.

Wandel- en Rijwielkaart. (1938)

Wandel- en rijwielkaart. (1938)

Valkenet, smidse, winkel in haarden en kachels

Valkenet, smidse, winkel in haarden en kachels 1935

Patatautomaat Koninginnelaan

Patatautomaat Koninginnelaan jaren '60

Noodsupermarkt Overhees

Noodsupermarkt Overhees 1976

Bevrijdingsoptocht 1955

Bevrijdingsoptocht 1955; wagen Gymnastiekvereniging Olympia

Bijzondere publicaties

Bijzondere publicaties die onder regie dan wel in samenwerking met de Historische Vereniging Soest/Soesterberg sinds 1980 zijn verschenen

Naast de uitgave van het verenigingsblad "Van Zoys tot Soest" (4x per jaar) heeft de Historische Vereniging Soest/Soesterberg een aantal themanummers uitgebracht en het initiatief genomen om over bepaalde historische onderwerpen een boek uit te brengen.Hieronder wordt een overzicht gegeven van de publicaties die sinds de oprichting van de HVS in 1980 inmiddels zijn verschenen.

IN 2021 EN 2020 UITGEGEVEN BIJZONDERE PUBLICATIES DIE TE KOOP/BESTELLEN ZIJN

In de serie "Uit de geschiedenis van Soest" zijn in de jaren '80 in de vorige eeuw 3 delen verschenen.

• Uit de geschiedenis van Soest deel 1 - Nederduitsch-Hervormde Gemeente, door ds J.J.Bos. (1983)
  • Uit de geschiedenis van Soest deel 2 - Oude Ambachten, door Engelbert Heupers. (1987)
  • Uit de geschiedenis van Soest deel 3 - De Petrus en Paulusparochie, door F.S.I. Knaapen. (1989)

ANDERE BIJZONDERE HVS-PUBLICATIES:

In de loop van de afgelopen 40 jaar is de Historische Vereniging Soest/Soesterberg vele malen betrokken geweest bij de uitgave van bijzondere publicaties. In veel gevallen was er zelfs sprake van een initiërende en actieve rol van de vereniging. Van sommige uitgaven zijn nog exemplaren te koop. Dit wordt per uitgave aangegeven.

Het betreft de volgende publicaties:

• Rinke Tolman, de wandelaar in weer en wind; G.A.H. de Groot en P.H. Veen.(1991)
  • Soest Monumentaal, uitgegeven bij gelegenheid van Open Monumentendag 1991
  • Paleis Soestdijk en zijn bewoners; Jan van Steendelaar (1998)
  • Door KROON "GEKETENDEN"; drs. W.P. de Kam (2000)
  • Groeistappen en -stuipen, 100 jaar ruimtelijke ontwikkeling van Soest en Soesterberg; Wim de Kam e.a. (2000)
  • Laag Hees (v)erkend; R.H. Kruiswijk, J.J. Meerts en J. v.d. Poll (2004)
  • Laag Hees in Beeld, Wandelend door de geschiedenis in en van Laag Hees; Jean Meerts (een vervolg op 'Laag Hees (v)erkend); (2004)
  • Het moest leuk toeven zijn in Soest, uitgegeven bij gelegenheid van 100-jarig bestaan VVV Soest; W. de Kam en R.H. Kruiswijk (2006)
  • Soest in de 17e en 18e eeuw; Gérard Derks en Mieke Heurneman (2010)
  • Beeldende Kunstgeschiedenis 20ste eeuw Soest/Soesterberg; Wim de Kam en Frans Stokhof de Jong (2014)

Alle uitgaven zijn in te zien in de Bibliotheek van de Historische Vereniging Soest/Soesterberg welke zich bevindt in het Museum Soest. Voor het bezoek aan de Bibliotheek kunt u een afspraak maken met de secretaris van het bestuur door een mail te sturen aan info@hvsoest.nl.

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

De Historische Vereniging Soest/Soesterberg heeft een ANBI-status.

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Historische Vereniging Soest / Soesterberg is mede mogelijk gemaakt door:

Reto