Trefwoord 'Voetbal'

Duit, H Track 2Begin 1963 betrokken geraakt bij VVZ. Kinderen wilden gaan voetballen. Op een feestavond in Eemland van Olympia toevallig in aanraking gekomen met VVZ waar ze wilden starten met jeugdafdeling. 16 jaar bestuurslid geweest van VVZ, waarvan 13 jaar als voorzitter. In die periode o.a. de accommodatie aan de Eemweg in gebruik genomen. Voorheen voetbalde VVZ op wat nu het gildeterrein is.
In 1979 voorzitter geworden van BDC Handbal. Met onderbreking heeft dat 9 jaar geduurd waarvan een bepaalde periode ook als bondsbestuurder. Ook nog een tijdje voorzitter geweest van de basketbalvereniging Red Stars

Hoed v.d., W Track 4In totaal 50 jaar in de bouw gezeten. Tot aan de oorlog in eigen bedrijf bij vader gewerkt. Door de crisisjaren is bedrijf in moeilijkheden gekomen. Daarna gaan werken bij een baas.
In de jaren dertig gevoetbald bij voetbalvereniging DIOS op een veld aan de Kostverlorenweg (nabij kerkhof). Mede voetballers waren o.a. Piet Stalenhoef, Baltus, Jan Kuijer, Jan van Zal, Wim Tolboom, Arie van As en de Kat.
Had vrijstelling wegens broederdienst. Wel per 1 april 1940 opgeroepen te Alkmaar. Om te voorkomen dat hij naar Duitsland moest gedurende de oorlog 1 jaar gewerkt als boerenknecht bij een boer in Eemnes en vervolgens bij houthandelaar Amstel en van As . Helpen bomen rooien achter het paleis en in de Lage Vuursche . Ook verplicht om te helpen bij het dorsen van koren op de Leusderheide. Ook nog een jaar gewerkt als voerman (paarden) bij het vervoeren van hout naar het station Baarn of naar de Eem.

Soeren Track 2Op de Lange Brinkweg had vader 15 koeien en 1000 kippen. Vier dagen in de week moesten schillen worden opgehaald.
Tijdens de oorlog grashalen op Soesterberg. Tijdens de oorlog ging school door, maar omdat het schoolgebouw gevorderd was ook les gekregen in een schuur aan de Lange Brinkweg en later aan de Beetslaan bij meester v.d. Heuvel thuis.
Na schooltijd gaan werken thuis op de boerderij. Omdat vader ook handelde in koeien moesten koeien worden gehaald uit Nijkerk en zaterdags naar Utrecht.
Zelf gehandeld in duiven. Veel vrije tijd was er niet. Tegen de zin en buiten medeweten van de ouders gevoetbald bij BDS op terrein nabij Pieter de Hooglaan. (kleren werden door een ander gewassen)

Soeren Track 3Noemt een aantal spelers van BDS uit die tijd. Vriendin ontmoet tijdens het ophalen van schillen (de gemeente was in wijken verdeeld om geen problemen te krijgen tussen de verschillende ophalers van schillen).
Militaire dienst doorgebracht in Bergen op Zoom, Oldebroek en Ede. Tijdens watersnood geholpen in Zeeland.
Na militaire dienst gaan wonen en werken in Purmerend als boerendaggelder (vanwege woning). Vrouw kreeg heimwee. Daarom terug naar Soest. Gaan inwonen bij schoonouders. Bij de gemeente gewerkt op de nieuwe zuiveringsinstallatie. Daarna 18 jaar bij Tammer in Soesterberg en vervolgens 21 jaar bij Defensie.

t Lam, P. Track 3Op gymnastiek gezeten bij Crescendo. Gevoetbald bij DIOS (op het Mercuriusterrein bij kerkhof). Die vereniging is later samengegaan met Be Quick(die voetbalde op de Eng) en toen werd het BDC. Hij was keeper. Anderen waarmee hij samengespeeld heeft waren o.a. W.v.d. Hoed en R.v.d. Hoed.

Willemse, W Track 4In 1950 scheidsrechter geworden bij voetballen. Kleedaccommodatie was b.v. kippenhok. Vergoeding van f. 2,50.
Gewerkt: aanvankelijk op kwekerij van grootvader. In 1949 gaan werken bij Kat Emaille in Soestduinen. Werkweek van 48 uur. Was tempowerk, waarbij men de werknemers opjaagde door publicatie van de verdiensten aan de hand van de productieprestaties. In 1975 is bedrijf failliet gegaan. Toen gaat werken als plaatwerken/spuiter bij bedrijf van Nemer.

Zoete de, T Track 4Herinneringen aan wielersport en de club Hard gaat ie. In jeugd ook gevoetbald op terrein bij Kostverlorenweg.
Getrouwd in 1950 na 5 jaar verkering. In verkeringstijd veel motor gereden.
De zaak van vader overgenomen in 1974. Daarna samen met broer de zaak voortgezet tot 1982/1983. Daarna gaan werken bij Roos op hoek Steenhoffstraat/Dalweg. Sinasappelen inpakken en helpen bij uitventen. Later hetzelfde bij v.d.Hoef en Rijn te Amersfoort toto op de dag van vandaag.
Samen met vrouw actief in kledinginzameling voor Polen en nu voor RoemeniŽ.
Kinderen hebben Groen van Prinstererschool bezocht.