Trefwoord 'Vliegveld'

Nieuweweg, S Track 1In 1937 als dienstplichtige gelegerd op vliegveld te Soesterberg. Na dienstplicht daar gebleven. Werken in hangars (vliegtuigen in en uitslepen)

Schaafsman, M Track 5Pacifisme ontstaan door Vietnamkwestie. Nu radicaal pacifist: dat wil zeggen tegenstander van leger. Verzet tegen inschakeling militairen in Uruzgan. Hulp kan veel beter op andere wijze worden gegeven. Terrorisme tegengaan door oorzaken aan te pakken. Dat is geen kwestie van schone handen politiek, "want schone handen heb ik sinds IndiŽ niet meer".
In 1996 IndonesiŽ opnieuw bezocht, De oude baboe zelfs ontmoet, Actieve vredesactivist geworden. Hekken bij vliegbasis doorgeknipt. Lid van Comitť Kruisraketten nee, namens de Evangelische Volkspartij.
Gelooft ondanks alle veranderingen in persoonlijke God. Bezorgd over ontwikkelingen in eigen land Decadentie. Ook bezorgd dat als het er op aankomt de aanhangers van Islam zullen kiezen voor islamwetgeving in plaats van Nederlandse wetgeving. Niettemin moet alles op alles worden gezet om vreedzaam samen te leven.

Weerdesteijn, C Track 4v.d. Griendt nog gekend. Die gaf les aan leerling-vliegers. Ook luitenant Koppen gekend en luitenant Versteegh. Het eerste vliegtuig na de oorlog binnengeloodst. Na de oorlog tijdelijk gewerkt bij de beveiliging van het vliegveld. Daarna gaan werken bij Pas als installateur op de Du Moulin kazerne