Historische Vereniging
Soest/Soesterberg

035-602 38 78
info@hvsoest.nl


RETO


Historische Vereniging Soest/Soesterberg is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) instelling.
ANBI instelling

Trefwoord 'Versteeghlaan'

Vos, H Track 1In 1932 naar Soesterberg gekomen. Daar 5 jaar gewerkt bij Boshuizen
Als inwonende knecht. In 1937 de zaak overgenomen van Boshuizen als melkslijter en brandstoffenhandelaar. In dat jaar ook getrouwd. (Boshuizen had de zaak overgenomen van Kastelein).
Vader had smederij in Odijk en moeder kruidenierswinkeltje. Gezin met 10 kinderen . Herman was deel van tweeling. Zijn tweelingzus heeft jarenlang gewoond in boerderijtje op de hoek van de Dalweg/Steenhoffstraat.

Vos, H Track 2De in 1937 overgenomen zaak aan de Versteeglaan is opgeheven in de jaren negentig na overlijden oudste zoon,
In de beginjaren werd tot 1 uur melk rondgereden en werden vervolgens kolen en hout bezorgd. In 1937 en 1938 veel geleverd aan kantine vliegbasis en Kamp van Zeist(mobilisatie). Ook veel kolen en hout geleverd voor de Du Moulinkazerne. Ongeveer in 1962 gestopt mt kolen en overgegaan op olie.
Herinneringen aan uitbreken oorlog en bombardement op vliegtuigen bij Couturier (restaurant bij vliegbasis). Duizenden liters melk verkocht aan Duitsers. "Er stond een hele fijne man in de keuken(Voss)"
Melk afkomstig uit Driebergen. Er werd o.a. geleverd aan de Sterrenberg(nu Abrona) en aan het Cenakel.