Trefwoord 'V.d. huchtscholen'

Littooij,B Track 2Felix Ortt goed gekend. Christen-anarchist. Geen erkenning van de staat. Ortt is uiteindelijk kant van spiritisme opgegaan. Hij was een kamergeleerde. ďWe noemden hem oom LoeĒ. Wel vriendelijk maar in gedachten was Ortt altijd met iets anders bezig. Hem tijdens het houtzagen eens aangesproken over televisie. Daar ging zijn haart niet naar uit zei hij. Vader was een navolger van Ortt behalve op het terrein van het spiritisme. Ortt is driemaal getrouwd. Uit het tweede huwelijk 3 kinderen. Dono de oudste is omgekomen In Englandspiel. Els de jongste heeft groot deel van het legen gewoond in IsraŽl. Van Mierop ook een tijdje in Soest gewoond. Chreestarchia door financiŽle problemen in versukkeling geraakt. Bezit verkaveld. Mannen hadden allemaal een baard. Van der Huchtscholen voortzetting van Engendaalschool. De Engendaalschool was ondergebracht in nijverheidsschool. Mevr. v.d. Hucht gaf legaat en vandaar Van der Hunctschool. Ortt kende Rinke Tolman. Tolman woonde lang op Chreestarchia. Littooij heeft met echtpaar Tolman ook plezierige contacten onderhouden.