Trefwoord 'Smederij'

Geitenbeek, H en A Track 1Vader (Wilhelmus Johannes), geboren op de Postweg woonde in een huis dat is afgebroken t.b.v. de in de jaren zeventig aangelegde rondweg en stond tegenover de oude garage van Timmer. Vader was werkzaam als smid bij de Geb. Pas (op de plaats waar nu (2000) taxi Rooks zit). Hij heeft o.a. een ere-laureaat gekregen als arbeider/vakman tijdens een wedstrijd voor vaklieden in Brussel.
Grootvader Geitenbeek kwam uit Utrecht. Hij sloeg overal in het land waterputten. De geïnterviewden hebben nog een aantekeningenboekje van hem.

Hilhorst, G Track 1Moeder van Gijs Hilhorst was Anna Tolboom(vroeger Anna Grift) is opgevoed bij grootouders. Vader van Gijs Hilhorst is Wouter Hilhorst die geboren is aan de Molenstraat. Grootvader Hilhorst had haar boerderij, slepersbedrijf, melkzaak. Is op de plek waar nu de gemeentelijke kwekerij is. Gezin van grootvader Hilhorst bestond uit 13 kinderen. Grootvader heeft in gemeenteraad gezeten. OP 14 jarige leeftijd werd vader van Gijs Hilhorst gezonden naar boer om daar te gaan werken. Vrij snel daarna is hij gaan werken bij Van Hengstum aan Kerkpad. Daarna bij een landbouwsmederij in de buurt van Arnhem. Daar ging hij op de fiets heen.
Opa Grift woonde in een huisje verderop aan Schoutenkampweg. Opa wilde niet dat kleinkind te ver van hem vandaan ging en heeft een stukje grond voor de bouw van woning aangeboden aan Wouter Hilhorst. De zaak is begonnen in 1938. Het was een zogenaamde burgersmid (geen paarden beslagen). Meer haarden kachels en ploegen repareren.

Hilhorst, G Track 6Daarna zaak vader overgenomen. Veel veranderingen in smederij. Veel werkzaamheden als toeleverancier van de bouw (spanten, hekken). Samen gewerkt met broers (25 jaar). Zaak Schoutenkampweg 42 - ruimte werd te krap. Verhuisd naar bedrijventerrein. De zaak Hilhorst metaal B.V. is uiteindelijk verkocht (nu bedrijventerrein Nieuwegracht). De drie dochters wonen in directe omgeving.
Als stoker gewerkt op Willebrordusschool. Ook actief in de kerk als collectant. Jaren in charitas gezeten
Veranderingen in katholieke kerk.