Trefwoord 'Slepersbedrijf'

Dijssel-van Asch v.d., R Track 1De boerderij waar Riet van Asch geboren was stond op de plek waar nu de Dalweg loopt en rotonde is tussen de Indisch restaurant Dessa en sporthal (beschrijving in 2003). Grootouders woonden er naast in klein huisje. Grootvader was postbode geweest.Vader had slepersbedrijf, aanvankelijk uitsluitend met paard en wagen , vanaf 1930 ook met vrachtwagens. Achter de boerderij lag groot zandgat (gat van Van Asch) waar gespeeld kon worden. Er waren meer van die gaten in die tijd in de Eng (o.a. gat van Ruttenberg, gat van Kok, gat van Beijer). Het zand uit het gat dat naar diverse bouwwerken werd vervoerd werd o.a. achter de boerderij gezeefd. De weg naar de school bij de zusters in het gebouw waar thans het museum is gevestigd liep via de Verlengde Talmalaan. De Dalweg was een zandpad dat begon bij de peperbus.