Trefwoord 'Landweer de visser'

Muurling-Voorthuis, C Track 2Leest gedicht voor over Soestduinen geschreven in de jaren vijftig.
Ook toen al maakte ze zich druk over de verloedering van de natuur. Door mevr.Landweer-de Visser gevraagd om haar op te volgen als raadslid. Mevr. De Visser wilde absoluut dat zij werd opgevolgd door een vrouw. Ze is toen lid geworden van de CHU,. De eerste herinnering aan burgemeester Bentinck was bij een bermbrandje. De eerste woorden van de burgemeester waren: "Aan kijkers hebben we hier niks maar aan helpers".
Samen met dokter Strooband heeft ze o.a. gezeten in bestuur van het Soester Natuurbad en gezorgd dat het water op redelijke temperatuur werd gebracht.

Muurling-Voorthuis, C Track 5Herinnering aan mevr. Landweer-de Visser ("Een beschaafde dame").
Herinnering aan eerste optreden in de raad. Het ging over de vervuiling van de Eem. Veel opgetrokken met Rinke Tolman en zijn vrouw Kathe.
Boos over de wijze waarop de gemeente Soest Rinke Tolman en zijn vrouw Kathe gedurende de laatste jaren van hun leven hebben behandeld