Trefwoord 'Kat emaille'

Willemse, W Track 4In 1950 scheidsrechter geworden bij voetballen. Kleedaccommodatie was b.v. kippenhok. Vergoeding van f. 2,50.
Gewerkt: aanvankelijk op kwekerij van grootvader. In 1949 gaan werken bij Kat Emaille in Soestduinen. Werkweek van 48 uur. Was tempowerk, waarbij men de werknemers opjaagde door publicatie van de verdiensten aan de hand van de productieprestaties. In 1975 is bedrijf failliet gegaan. Toen gaat werken als plaatwerken/spuiter bij bedrijf van Nemer.

Willemse, W Track 5Beschrijving van werk in emaillefabriek. Milieuvoorschriften en overheidstoezicht kende men in die tijd nauwelijks. Echte vakbondsman. Eerst bij Katholieke Metaalbewerkersbond St. Eloy. Later na fusie met FNV bij Industriebond.
Uitgaan: elke zondagmiddag overvaren bij Zwarte Willem .Zondagavond in kroeg in Hooglanderveen. Dansen. s Avond door de stad terug. Vrouw leren kennen tijdens dansen.
In 1961 woning aan de Schoutenkampweg grondig verbouwd/nieuw gebouwd.

Wolfsen, D Track 2Onderwijzers op school: Horvers, Hilhorst, Kerkhof, Luipen. Klasgenoten waren o.a. Nico Kortekaas en Jan Jagtman.
Al vrij vroeg met vader op pad die handel dreef in de hele omtrek. Last van de crisistijd.
Mevr.Wolfsen (meisjesnaam v.d.Heuvel) woonde op boerderij die nu kinderboerderij is.
Dirk Wolfsen heeft na lagere school een half jaar op ULO gezeten. Toen een paar jaar gewerkt bij Kat Emaille. Verteld over emailleerproces en over beloning.