Trefwoord 'Ijburg'

Vonk,P Track 2Op school aan de Pr.Bernhardlaan bij meester Van der Flier. Gereformeerd van huis uit. Het was vaak ravotten met de jongens van de katholieke school. Overigens was de klantenkring – religieus gezien – gemengd.
Op leeftijd van 13 jaar naar de banketbakkersschool in Amsterdam. ’ s Avonds naar de handelsavondschool in Baarn.
Bij het uitbreken van de oorlog geëvacueerd naar Andijk. Lopen naar station van Baarn samen met anderen uit de buurt (kruidenier van Haarlem, kruidenier Mets). Moeder had een doos King-pepermunt meegenomen voor onderweg.
Bij terugkomst waren de Nederlandse militairen die gelegerd waren in Braamhage ook verdwenen. Ook een luitenant (Van Zwanenburg) – een jood – die ingekwartierd was in de bakkerszaak was verdwenen. Na 5 jaar bleek dat hij gedurende de hele oorlog ondergedoken was met z’ n gezin bij Mientje Dorrestein (ijzerwinkel) aan de overkant van de straat.
Herinneringen aan de villa en tuin van Iburg (o.a. schaatsenrijden op vijver)