Kok, Irene (geb.1947)

AdresDe Wiekslag Soest
GeborenMiddelwijkstraat Soest
Beroepbakker

Track 1Geboren Middelwijkstraat 75 (tegenover Gouden Ploeg). Vader Was Gerard Kok, moeder: Truus Kok van Galen (dochter van een molenaar uit Enkhuizen). Vader was een boerenzoon maar werk melkboer. Er was ook nog een melkboer Kok aan de Steenhoffstraat en een melkboer Kok aan de van Weedestraat (beide geen familie)
In de directe omgeving van de woning de volgende zaken: kapper Rademaker, taxibedrijf Gorissen, Fugers, rijwielhandel en taxi en bakkerij Wolfsen.

Track 2Kleuterschool bezocht bij de nonnen in het St.Jozefgebouw. Klasgenoten o.a. : Hanneke van Asselt, Riet v.d. Klooster, Tiny Logtenstein. Herinnering aan spelletjes en aan komst van hoela hoep hoepels. Heel veel zwemmen in nabuurbad en het bosbad te Baarn.

Track 3Herinnering aan Amerikanen die in de jaren vijftig uitgingen in De Gouden Ploeg (was tegenover de slaapkamer). Er moest thuis hard worden meegeholpen. Vader was tegen klanten te goeiig als het ging om het innen van geld. Daardoor soms zelfs in de problemen.

Track 4Schaatsen geleerd op kleine slootjes. Daarna op Peters Baan. heel gezellig. Na lagere school MULO, boekhouding geleerd en typeles gehad. Eerste werkplaats was herenmodezaak in Amersfoort. Daarna bij de eerste C.A. bij de Kamperpoort. Vader en moeder zijn met zaak gestopt in 1968. Verkade is daarna in het pand gekomen met reformzaak. Vader is bij verzekering gaan werken en verhuisd naar Vlaardingen en later Amsterdam.

Track 5In 1968 getrouwd. Man leren kennen bij katholieke instuif te Amersfoort. Was Schilder. Gaan wonen in Scherpenzeel. Gedurende eerste vierenhalf jaar na huwelijk nog gewerkt in Amersfoort. Daarna door griepvirus verlamd geraakt. Huwelijk ontbonden. Verblijf in verschillende verpleeghuizen.

Track 6Terugkeer naar Soest. Herinnering aan feesten van vroeger (o.a. boerenbruiloft)