Historische Vereniging
Soest/Soesterberg

035-602 38 78
info@hvsoest.nl


RETO


Historische Vereniging Soest/Soesterberg is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) instelling.
ANBI instelling

Akkermans, S (geb.1932)

Terug naar overzicht

Geïnterviewd doorHans Kruiswijk op 2-4-2007
AdresLange Brinkweg Soest
GeborenHartweg Soest
Beroepgasfitter


Track 1Geboren 20 juli 1932 op het adres Hartweg 10. Vader was Jacob Akkermans, moeder Berta van Egdom. Heeft opa van moederszijde Willem Egdom nog gekend. Vader heeft ook gewerkt bij gasbedrijf. Staat op foto uit 1927 bij de Pattrimoniumwoningen aan de Beetslaan.
Van juni 1949 tot beging 1953 gewerkt bij garage de Zoete aan de Torenlaan in Baarn. Begonnen bij Gasbedrijf op 2 maart 1953. Daarna uitgezonden in het kader van de hulpverlening naar Middelharnis en Oude Tonge. Bij de herdenking van 50 jaar watersnoodsramp 1953 een insigne ontvangen.

Track 2Geboortehuis was een dubbel woonhuis (buren: Onwezen(de smalle kater) en de petroleumboer). Later zijn deze woningen afgebroken en vervangen door een nieuw dubbel woonhuis dichter langs de straat. Op 3 jarige leeftijd verhuisd naar Nieuwstraat 30. Daar gewoond tot trouwen.
De Da Costaschool aan de Spoorstraat bezocht , maar in moeilijke oorlogsperiode. Omdat het schoolgebouw werd gevorderd o.a. les gehad in Rembrandtkapel en in een lokaal van de chr.gereformeerde kerk aan de Julianastraat.
Klasgenoten: Renate Regter, Jannie de Hartog, Henk Steendelaar, Jan van Sinkel, Barend van Dijk. Laatstgenoemde woonde dicht bij de plek waar nu Griftlandcollege staat op boerderij.

Track 3Thuis 3 geiten, 2 varkens, 40 kippen 100 vlaamse geuzen.
In 1961 gaan wonen op Hobbemaplatsoen. Elke zondag naar kerk aan de Julianalaan. Veel gedaan als jeugdleider bij buitenkerkelijke jeugd.

Track 4Verhaal over het maken van een vishengel in jeugd en vissen bij het sluisje langs Biltseweg. Verhaal over het leren kennen van latere vrouw. Gaf les in brei-atelier in Baarn. Niet in militaire dienst geweest. Getrouwd op 28e.

Track 5Verhaal over kinderen. Oudste zoon heeft dienst gedaan in Libanon.
Voor Gasbedrijf jaren wachtdienst gedaan. Gestudeerd meet- en regeltechniek.