Brakel v.d. J (6-9-1918)

AdresLaanstraat Soest
GeborenOosterdwarsstraat Baarn
Beroeptegelezetter

Track 1Geboren in Baarn op de Oosterdwarsstraat. Ze noemden het "op de hei".
In jeugd veel in Baarnse bos lopen slingeren. Al heel vroeg betrokken bij duivensport.

Track 2Verhaal over begin van belangstelling voor duivensport.
De eerste baan was in Baarn. Gewerkt o.a. op Klein Drakensteijn. Beroep tegelzetter.

Track 3In de oorlog naar Soest gegaan Een keer opgepakt bij een razzia. Gewerkt bij spoorbouwbedrijf.

Track 4In 1941 getrouwd en gaan wonen op de Hartweg. Na de oorlog in dienst bij Binnenlandse Strijdkrachten. O.a. gelegen op Kamp van Zeist.
Daarna gaan werken bij Kobus van Breukelen die een bedrijf had op de Regentesselaan.
Veel werk gedaan op het paleis Soestdijk.

Track 5Zwembad van paleis Soestdijk betegeld en badkamer van prinses Margriet. In de jaren vijftig een eigen bedrijf begonnen aan de Laanstraat. Daar in 1951 gaan wonen.

Track 6Opnieuw aandacht voor duivensport. 41 jaar voorzitter geweest van vereniging. Tevens 12 jaar lid van de gemeenteraad. Kritiek op huidige gemeenteraad.