Evert Akkerman de petroleumventer

Evert Akkerman de petroleumventer.

Bakkersfamilie Van den Oord voor hun winkel aan het Kerkpad. (1925)

Bakkersfamilie Van den Oord voor hun winkel aan het Kerkpad. (1925)

10 jarig bestaan van rijwielhandel en autoverhuur Klomp. (1935)

10 jarig bestaan van rijwielhandel en autoverhuur Klomp. (1935)

Firma A. Benning aan de F.C. Kuyperstraat.

Firma A. Benning aan de F.C. Kuyperstraat.

Wandel- en Rijwielkaart. (1938)

Wandel- en rijwielkaart. (1938)

Valkenet, smidse, winkel in haarden en kachels

Valkenet, smidse, winkel in haarden en kachels 1935

Patatautomaat Koninginnelaan

Patatautomaat Koninginnelaan jaren '60

Noodsupermarkt Overhees

Noodsupermarkt Overhees 1976

Bevrijdingsoptocht 1955

Bevrijdingsoptocht 1955; wagen Gymnastiekvereniging Olympia

Menu

Berichten van het bestuur

Bestuur

Fietstocht
Onder prachtige weersomstandigheden en met een grote groep deelnemers voerde de fietstocht ons naar de begraafplaats Rusthof te Leusden. In eerste instantie vroegen enkele deelnemers zich wel af wat de evenementencommissie voor bedoeling had met het naastgelegen crematorium. Al gauw was het doel duidelijk: om ons kennis te laten maken met het Russisch Ereveld. Henk Groenesteijn vertelde in het kort dat er in de Tweede Wereldoorlog Russische krijgsgevangenen in het Kamp Amersfoort als 'Untermenschen' behandeld en gestorven zijn. Nog steeds worden nabestaanden van deze mensen door met name journalist Remco Reiding op de hoogte gebracht van hun laatste rustplaats.

Roggemaaifeest
In de ochtend leek dit 'feest' in het water te vallen, maar 's middags brak de zon lekker door. Onze aanwezigheid met een kleine presentatie is door de organiserende stichting "De Windhond" weer gewaardeerd.

Ledenbestand
Overleden zijn mevrouw Hendrika Stam-Plattel op 92 jarige leeftijd en mevrouw Hilde Walter-van der Togt op 93 jarige leeftijd. Elders in dit blad kunt u een korte levensbeschrijving vinden. Wij wensen de nabestaanden de kracht toe om het verdriet te dragen. We mogen de heer J. Walter en mevrouw Bastiaansen als nieuwe leden verwelkomen, eerstgenoemde zet het lidmaatschap van zijn moeder voort.

Bibliotheek
Onze vereniging heeft in der loop der jaren een uitgebreide bibliotheek opgebouwd met publicaties over de geschiedenis van Soest. Probleem is eigenlijk altijd geweest om deze op een verantwoorde manier ter beschikking van de leden te stellen. Binnenkort willen wij op de website www.hvsoest.nl de inventaris van ons boekenbezit plaatsen. Voor de gangbare boeken verwijzen we graag door naar de Openbare Bibliotheek aan de Willaertstraat 3. Voor de boeken die daar niet aanwezig zijn, willen wij de mogelijkheid bieden ze ter inzage te krijgen. U kunt deze boeken aanvragen via het secretariaat door een mailtje te sturen naar info@hvsoest.nl 

Website www.soestopdekaart.nl. 
Zoals u weet proberen we geheel Soest en Soesterberg qua historische bebouwing op deze website te plaatsen. Veel fotomateriaal is al aanwezig, maar moet nog voorzien worden van een (digitale) beschrijving. Graag willen we nog enkele vrijwilligers meer hebben om deze klus te klaren. Opgave en/of inlichtingen bij Johan van 't Klooster of Rob van Es.

Actuele berichten
Van naburige verenigingen krijgen we weleens op een te laat tijdstip een uitnodiging, die we niet meer in het blad kunnen plaatsen. Wel wordt deze uitnodiging dan door René van Hal op de website www.hvsoest.nl en op Facebook geplaatst. Zo is de opening van de "Maand van de Geschiedenis" op 3 oktober gepland, programma volgt dus op de website.

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest
De Historische Vereniging Soest/Soesterberg heeft een ANBI-status.

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden

Sponsor

Historische Vereniging Soest / Soesterberg is mede mogelijk gemaakt door:

Reto