Evert Akkerman de petroleumventer

Evert Akkerman de petroleumventer.

Bakkersfamilie Van den Oord voor hun winkel aan het Kerkpad. (1925)

10 jarig bestaan van rijwielhandel en autoverhuur Klomp. (1935)

Firma A. Benning aan de F.C. Kuyperstraat.

Wandel- en Rijwielkaart. (1938)

Wandel- en rijwielkaart. (1938)

Valkenet, smidse, winkel in haarden en kachels

Valkenet, smidse, winkel in haarden en kachels 1935

Patatautomaat Koninginnelaan

Patatautomaat Koninginnelaan jaren '60

Noodsupermarkt Overhees

Noodsupermarkt Overhees 1976

Bevrijdingsoptocht 1955

Bevrijdingsoptocht 1955; wagen Gymnastiekvereniging Olympia

1931: Promotiefilm KINABU kinderuitzending

Vanaf 1918 stelt Kinabu ondervoede en/of zieke stadskinderen in staat om zes weken aan te sterken op het platteland. De kinderen worden ondergebracht bij gastgezinnen of in het kindertehuis te Soesterberg In de film wordt een uitgebreid beeld gegeven van de werkzaamheden van de Kinabu en het verblijf van de kinderen bij de gastgezinnen of in het tehuis. Vanaf de medische keuring en het vertrek uit de stad - in dit geval vanuit Rotterdam - tot aan de verzorging in het tehuis en een bezoek aan de direentuin Ouwehands Dierenpark. Aan het einde volgt een oproep voor geldelijke ondersteunig. Subsidies zijn niet voldoende, dus: 'weldadig Nederland, steunt daarom met milde hand de zegenrijke arbeid van Kinabu'.

Bij de start van de Kindervakantiekolonie KINABU (Kinderen naar Buiten) in Soesterberg in het jaar 1931 heeft de Centrale Commissie voor uitzending van Kinderen naar Buiten onderstaande promotiefilm laten maken. De commissie hoopte niet alleen een beeld te geven welke zorg zij de kinderen kon bieden maar hoopte ook op financiële stunj bij haar werk.

De film maakt onderdeel uit van de collectie van Eye Filmmuseum in Amsterdam.

De historie van Kinabu in Soesterberg is onderdeel van het Themanummer "Bleesneusjes; Hiastorie van de kindervakantiekolonies in Soest en Soesterberg", dat in april 2021 is verschenen. Voor meer informatie zie het nieuwsbericht hierover.

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

De Historische Vereniging Soest/Soesterberg heeft een ANBI-status.

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Historische Vereniging Soest / Soesterberg is mede mogelijk gemaakt door:

Reto