Evert Akkerman de petroleumventer

Evert Akkerman de petroleumventer.

Bakkersfamilie Van den Oord voor hun winkel aan het Kerkpad. (1925)

Bakkersfamilie Van den Oord voor hun winkel aan het Kerkpad. (1925)

10 jarig bestaan van rijwielhandel en autoverhuur Klomp. (1935)

10 jarig bestaan van rijwielhandel en autoverhuur Klomp. (1935)

Firma A. Benning aan de F.C. Kuyperstraat.

Firma A. Benning aan de F.C. Kuyperstraat.

Wandel- en Rijwielkaart. (1938)

Wandel- en rijwielkaart. (1938)

Menu

Speciale aanbieding voor bezoek HVS-leden aan Museum Huis Doorn

Vrijdag 10 augustus 2018

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog eindigde. Als laatste residentie van de Duitse keizer en Coördinatiepunt Herdenken WOI organiseert Museum Huis Doorn dit jaar verscheidene activiteiten om hierbij stil te staan.

Tentoonstelling ‘Verzet en Verdriet in Beeld’

De tentoonstelling (25 augustus 2018 – 27 januari 2019) geeft een overzicht van gebeeldhouwde topstukken, waaronder beelden van Kollwitz, Andriessen, Rädecker en Barlach die gemaakt zijn naar aanleiding van en in reflectie op de twee wereldoorlogen. De kunstwerken zijn afkomstig uit Duitse en Nederlandse collecties en illustreren hoe beide landen met sculpturen de wereldoorlogen herdenken. Twee uitersten komen in de expositie samen: daadkrachtig verzet en intens verdriet. 

Museum Huis Doorn is een bezoek meer dan waard
Huis Doorn is het voormalige ballingsoord van de laatste Duitse keizer Wilhelm II, die na de Duitse nederlaag in de Eerste Wereldoorlog naar het neutrale Nederland vluchtte. Op het landgoed zijn o.a. de tentoonstelling ‘Tusschen twee vuren’ (over Nederland tijdens WOI) in het tentoonstellingspaviljoen, de rozentuin van Auguste Victoria, het mausoleum waar Wilhelm II is bijgezet en het pinetum te bezichtigen.

Speciale aanbieding
Museum Huis Doorn wil de leden en donateurs van oa. de Historsiche Vereniging Soest/Soesterberg bij een bezoek aan het museum in dit bijzondere herdenkingsjaar in de historische Oranjerie een gratis koffie, thee of fris aanbieden. HVS-leden en donateurs kunnen op vertoon van de bijgevoegde pdf bij de kassa van Museum Huis Doorn een voucher ophalen. Deze actie is geldig t/m 31 december 2018. 

Nieuwsoverzicht

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden

Sponsor

Historische Vereniging Soest / Soesterberg is mede mogelijk gemaakt door:

Reto