Evert Akkerman de petroleumventer

Evert Akkerman de petroleumventer.

Bakkersfamilie Van den Oord voor hun winkel aan het Kerkpad. (1925)

Bakkersfamilie Van den Oord voor hun winkel aan het Kerkpad. (1925)

10 jarig bestaan van rijwielhandel en autoverhuur Klomp. (1935)

10 jarig bestaan van rijwielhandel en autoverhuur Klomp. (1935)

Firma A. Benning aan de F.C. Kuyperstraat.

Firma A. Benning aan de F.C. Kuyperstraat.

Wandel- en Rijwielkaart. (1938)

Wandel- en rijwielkaart. (1938)

Valkenet, smidse, winkel in haarden en kachels

Valkenet, smidse, winkel in haarden en kachels 1935

Patatautomaat Koninginnelaan

Patatautomaat Koninginnelaan jaren '60

Noodsupermarkt Overhees

Noodsupermarkt Overhees 1976

Bevrijdingsoptocht 1955

Bevrijdingsoptocht 1955; wagen Gymnastiekvereniging Olympia

Menu

Lange, Bert de (1942)

Geïnterviewd door Hans Kruiswijk
Adres Schoutenkampweg
Geboren Lange Bergstraat
Bijzonderheden verkoper Mercurius

Track 1
Geboren in 1942 op Lange Bergstraat (nu van Stralenlaan) nr. 27. Vader was Jan de Lange. Opa Evert de Lange had samen met zijn broer Geert een schildersbedrijf op de Heuvelweg (overgenomen van Van der Burg). Vader Jan de Lange is van 1946 en 1948 in Indië geweest. Daarna gaan werken als officier van voeding in de Kromhoutkazerne in Utrecht. Herinneringen aan het spelen op de Lazarusberg en het bezoeken van het SEC-terrein aan de Schrikslaan. Kleuterschool bezocht aan de Rembrandtlaan. Daarna school met de bijbel aan de Spoorstraat. Hoofdonderwijzer was dezelfde als waar vader les van had gehad (meester van der Flier). Verder was er o.a. juffrouw Van Arkel. Indruk maakte het optreden van Sinterklaas (de vader van Werner Paans). Verhuisd naar Schaepmanstraat naar woning met douche. Toen Groen van Prinsterenschool gezocht. Spelletjes, o.a. Katarieke?


Track 2
Herinneringen aan Baarnse bos. In grote kom nog gezwommen. Ook herinneringen aan defilé's op Koninginnedag. Kerkelijk opgevoed. Actief geweest in wielrenvereniging Tempo vanaf 13e- 14e jaar tot aan leeftijd 27/28. O.a. met clubgenoten meegedaan aan Brussel-Parijs-Brussel.


Track 3
Herinneringen aan ULO-tijd (o.a. meester Ter Broeke - bijnaam de kale), maar ook aan het hoofd van de katholieke mavo dhr.Hilhorst, waarvan hij les kreeg op handelsavondschool. Klasgenoten op ULO o.a. Hennie de Zoete, Aart van Net, Wil Sleeboom. Leraar Altena (Hildebrandlaan).


Track 4
Verhaal over fietstocht met Jan Sakkers naar Frankrijk na behalen ULO-diploma. Daarna gesolliciteerd bij Mercurius. Bij de afdeling verkoop terechtgekomen. 23 jaar binnendienst. Verhaal over veranderingen bij het bedrijf.


Track 5
Laatste 22 jaar in buitendienst verkoop gewerkt als vertegenwoordiger in rayon Midden-Nederland. In 2004 op 62-jarige leeftijd afscheid genomen. In 1970 getrouwd met Mieke Renooij (dochter van bakker Renooij van de Nieuwstraat). Eerst gewoond op Kamperfoeliestraat (3 jaar). Daarna verhuisd naar Van Hamelstraat (15 jaar).Vier kinderen gekregen. Herinnering aan eerste keer televisie kijken.

Contact

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest
De Historische Vereniging Soest/Soesterberg heeft een ANBI-status.

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Lid worden

Sponsor

Historische Vereniging Soest / Soesterberg is mede mogelijk gemaakt door:

Reto