Evert Akkerman de petroleumventer

Evert Akkerman de petroleumventer.

Bakkersfamilie Van den Oord voor hun winkel aan het Kerkpad. (1925)

10 jarig bestaan van rijwielhandel en autoverhuur Klomp. (1935)

Firma A. Benning aan de F.C. Kuyperstraat.

Wandel- en Rijwielkaart. (1938)

Wandel- en rijwielkaart. (1938)

Vis, J (31-3-1905)

Geïnterviewd door Wim de Kam
Adres Mendelsohnl.(1933-1947)
Geboren
Beroep P.T.T.beambte

Track 1
Eerste adres in Soest: P. de Hooglaan 3 (1933-1935) Herinnert zich nog het passeren van koningin-moeder Emma komende vanaf de Eng. In 1935 verhuisd naar Mendesohnlaan. Gezin bestond uit moeder en nog 2 broers. Vader was al oveleden voor komst naar Soest. Werkte ook bij P.T.T. HBS bezocht aan Thobeckeplein te Amersfoort. Eindexamen in 1935. Toen een tijdje als volontair gewerkt op kantongerecht te Amersfoort. Was niet gemaakelijk in de crisisjaren om een baan te krijgen. In 1927 aangesteld als beambte op postkantoor te Soest.
Track 2
Aanvankelijk kerkdienst bezocht van de Gereformeerde Bond die werden gehouden in ULO-school aan de Spoorstraat . Was lekker dicht bij huis. Later de doopsgezinde kerk te Baarn aan de Eemnesserweg bezocht. Op postkantoor werden loketwerkzaamheden verricht en voorbereiding van de bestellingen. Er waren destijds zo’n 20 bestellers in dienst. Overigens waren de meeste van hen werkzaam in deeltijd. Telefoon was begin jaren dertig geautomatiseerd.
Track 3
Herinnering aan neerstorten van vliegtuig op huizen aan de Talmalaan.. Was dicht bij huis en geweldige fik. De vlammen lekten zelfs langs de goot van de woning Mendelsohnlaan 1 waar toen kunstschilder Daamen woonde. Nauwelijks invloed van Duitse bezetter op kantoorwerkzaamheden van PTT.
Track 4
Postkantoortje(bijkantoor) tegenover paleis. Verhaal over rode brievenbus die groen moest worden geschilderd in opdracht van paleis. Destijds koningin Wilhelmina samen met Churchill gezien bij paleis Soestdijk.

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Historische Vereniging Soest / Soesterberg is mede mogelijk gemaakt door:

Reto