Evert Akkerman de petroleumventer

Evert Akkerman de petroleumventer.

Bakkersfamilie Van den Oord voor hun winkel aan het Kerkpad. (1925)

10 jarig bestaan van rijwielhandel en autoverhuur Klomp. (1935)

Firma A. Benning aan de F.C. Kuyperstraat.

Wandel- en Rijwielkaart. (1938)

Wandel- en rijwielkaart. (1938)

FOTOWEDSTRIJD VERLENGT TOT 1 NOVEMBER

Maandag 28 september 2020

Gebouwen, personen, natuur, cultuur. Dat zijn de vier thema's voor de fotowedstrijd van de Historische Vereniging Soest (HVS). Amateurfotografen worden uitgedaagd. De inzenddatum is verlengd tot 1 november.

De wedstrijd is uitgeschreven door de HVS ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan. Een aantal jubileumactiviteiten moest vanwege corona worden afgelast dan wel uitgesteld, maar de fotowedstrijd kan gewoon doorgaan.

De foto's moeten in elk thema betrekking hebben op Soest of Soesterberg. Rode draad in de thema's is 'Houden van Soest(erberg)'. ,,Uit de foto's moet blijken hoe fraai onze gemeente is", aldus de jury. De technische voorwaarde is dat de foto's een resolutie van minimaal 1 MB en maximaal 10 MB hebben.

Inmiddels is een flink aantal foto’s ingestuurd. De jury wil de fotoliefhebbers in Soest en Soesterberg de gelegenheid geven meer foto’s in te sturen. De sluitingsdatum is daarom met een maand verlengd.

De foto’s worden na 1 november (de sluitingsdatum) gejureerd en beoordeeld door de HVS-leden Peter Beijer en Jan de Mos (leden van de jubileumcommissie en tevens organisatoren van deze activiteit). Zij worden daarbij ondersteund door de bekende Soester fotograaf Jaap van den Broek en wethouder cultuur Nermina Kundić.

In elke categorie wordt door de jury een winnaar en twee eervolle vermeldingen uitgekozen. Tijdens de avond waarop de prijswinnaars en de twee eervolle vermeldingen bekend worden gemaakt wordt aan het dan aanwezige publiek gevraagd een foto te nomineren voor de publieksprijs. Daarbij hebben de aanwezigen de keus uit de winnende en eervolle vermeldingen, maar ook zal de jury een aantal "genomineerde" en eerder geselecteerde foto's voorleggen.

Uitgebreide informatie en mogelijkheid tot inzenden van foto's

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Historische Vereniging Soest / Soesterberg is mede mogelijk gemaakt door:

Reto