Evert Akkerman de petroleumventer

Evert Akkerman de petroleumventer.

Bakkersfamilie Van den Oord voor hun winkel aan het Kerkpad. (1925)

10 jarig bestaan van rijwielhandel en autoverhuur Klomp. (1935)

Firma A. Benning aan de F.C. Kuyperstraat.

Wandel- en Rijwielkaart. (1938)

Wandel- en rijwielkaart. (1938)

Kwartaalbijeenkomst HVS dinsdagavond 24 september op zoek naar verdwenen panden

Woensdag 11 september 2019

Op dinsdagavond 24 september om 20.00 uur is in een van de ruimtes van het Museum Soest de Kwartaalbijeenkomst van de Historische Vereniging Soest/Soesterberg. Deze keer neemt René van Hal aan de hand van archieffoto's de belangstellenden mee naar verdwenen panden langs de doorgaande route door Soest vanaf Hotel Trier naar uitspanning "Nieuw-Vosseveld".

Een tocht langs Verdwenen Karakteristieke Panden

René van Hal heeft een presentatie gemaakt die geïnteresseerden in de historie van Soest gaat aanspreken. ,,Wij maken een virtuele tocht door de oude Rijksstraatweg door Soest en staan stil bij panden die inmiddels verdwenen zijn maar in de historie van Soest een belangrijke functie hebben gehad. We komen langs villa’s, winkels, kerken, cafés, een molen, schoolgebouwen, benzinepompen. Stapje voor stapje trekken we door het heden van de bebouwde kom van en doorgaande weg door Soest en staan stil om de historie van die plek en onze persoonlijke ervaringen van de aanwezigen te delen aan de hand van foto’s en oude prentbriefkaarten."

Wat kunnen we zoal verwachten:

De volgende verdwenen panden gaan de revue passeren: Hotel Trier, Huize Vredehof, Nieuwerhoek, Mariakerk, Viersprong, Oranje/Javahotel, Braamhage, Slijterij Van der Linden, Hotel Eemland, Huize Mariënburg (Van Weedestraat), Snackbar de Zwaluw, NMB-Bank, Melkboer Kok, Café Centraal, Verenigingsgebouw, Bonifaciusschool, Bibliotheek, Firma Roos, Gulf Pomp, Gouden Ploeg, Panden rondom Oude Kerk, Café De Wacht, Finapomp vd Broek, Molen de Vlijt, De Viersprong (Birkstraat), De Rode Haan, Tensen, Auto Bosboom, Nieuw-Vosseveld.

Het uitgangspunt van de presentatie is: afgebroken panden en nieuwbouw of weg voor in de plaats…

Zowel leden als niet-leden van de Historische Vereniging Soest/Soesterberg zijn van harte welkom

• Dinsdagavond 24 september 20.00 uur
  • Museum Soest

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Historische Vereniging Soest / Soesterberg is mede mogelijk gemaakt door:

Reto