Evert Akkerman de petroleumventer

Evert Akkerman de petroleumventer.

Bakkersfamilie Van den Oord voor hun winkel aan het Kerkpad. (1925)

10 jarig bestaan van rijwielhandel en autoverhuur Klomp. (1935)

Firma A. Benning aan de F.C. Kuyperstraat.

Wandel- en Rijwielkaart. (1938)

Wandel- en rijwielkaart. (1938)

Valkenet, smidse, winkel in haarden en kachels

Valkenet, smidse, winkel in haarden en kachels 1935

Patatautomaat Koninginnelaan

Patatautomaat Koninginnelaan jaren '60

Noodsupermarkt Overhees

Noodsupermarkt Overhees 1976

Bevrijdingsoptocht 1955

Bevrijdingsoptocht 1955; wagen Gymnastiekvereniging Olympia

Jubileumjaar HVS

Het is inmiddels veertig jaar geleden dat de Historische Vereniging Soest/Soesterberg werd opgericht. Het plan was om in 2020 uitgebreid dat 40-jarig jubileum te vieren met tal van activiteiten. Doordat de corona-pandemie om zich heen greep moesten veel van de plannen worden aangepast en veelal doorgeschoven.
Het bestuur heeft besloten om de periode waarin we het jubileumjaar vieren te verlengen tot eind 2021. Dus wellicht kunnen enkele activiteiten alsnog plaats vinden.

Wat is in het kader van het Jubileum inmiddels georganiseerd:
Op 30 juni is het JUBILEUMNUMMER van het verenigingsblad Van Zoys tot Soest verschenen vol met verhalen over de jongste geschiedenis van Soest en verslagen van interviews met bij de geschiedenis van de Historische Vereniging Soest/Soesterberg betrokken bestuursleden. Een eerste exemplaar is uitgereikt aan de wethouder Cultuur gemeente Soest, mevrouw Nermina Kundic.

Er is ook een FOTOWEDSTRIJD georganiseerd onder het motto Houden van Soest(erberg)” Het startschot hiervoor was op dinsdagmiddag 30 juni a.s. gegeven tijdens de presentatie en overhandiging van het speciale jubileumnummer van het verenigingsblad "Van Zoys tot Soest" aan wethouder cultuur gemeente Soest, mevrouw Nermina Kundic. Op 1 februari 2021 was de sluitingdatum om te kunnen deelnemen.
De jury heeft de inzendingen beoordeeld en de prijswinnaars bepaald. Zie bericht met bekendmaking prijswinnaars. Alle winnende foto's zijn opgenomen in het Lentenummer van Van Zoys tot Soest.

In samenwerking met de makelaars is er een Wijkenboekje van Soest uitgegeven.
  Dit boekje is inmddels heel populair, want veel inwoners van Soest en Soesterberg die hier recent zijn komen wonen hebben inmiddels een exemplaar aangeschaft.

Enkele Historische Cafés zijn nog net voor de corona-uitbraak wel georganiseerd en wel over Tensen en de Horeca in Soest. Er stonden nog veel mooie items op de rol. Deze zullen zo spoedig mogelijk worden georganiseerd wanneer dat weer mogelijk is. Gezien het succes van de digitale ALV zijn er ook ideeën om voor sommige onderwerpen te kiezen voor een digitale presentatie.
Dat geldt bijvoorbeeld voor onderwerpen die ook voor niet-Soesters wel heel interessant kunnen zijn.

Tenslotte bestaat nog steeds het voornemen om een ontmoetingskwiz-spel te organiseren waar teams zich voor kunnen inschrijven.
Nadere informatie over dit plan volgt zodra de CORONA-beperking worden versoepeld en er weer bijeenkomsten georganiseerd mogen worden.

Doordat er dit jubileumjaar tal van activititen niet zijn georganiseerd was er wel ruimte om de website verder aan te vullen en uit te breiden.

Historische Vereniging Soest/Soesterberg
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Word lid

Lid worden van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Historische Vereniging Soest / Soesterberg is mede mogelijk gemaakt door:

Reto