Thema-bijeenkomst Soesterberg 19 december met pub-quiz

Publicatiedatum: 06-12-2018

Thema-bijeenkomst Soesterberg 19 december met pub-quiz

Elke laatste woensdag van de maand is er in De Linde onder het motto “een bakkie, plaatje en praatje” een thema-ochtend met een historisch karakter. De laatste thema bijeenkomst van dit jaar wijkt daar van af: nu op de derde woensdag 19 december, en niet in de ochtend maar in de middag. In plaats van een “praatje” over een thema is er nu een quiz met “plaatjes” over de historie van Soesterberg. Na afloop is er gelegenheid met elkaar na te praten aan de bar. Dan is er meer keus dan “bakkie” koffie. Vandaar de naam pub quiz.

Pub quiz

Er is vanwege de feestdagen eenmalig gekozen voor de derde woensdag en een middagbijeenkomst, beginnend om drie uur. Het wordt een gezellige pub quiz met vragen over de geschiedenis van het dorp Soesterberg. Aan de hand van afbeeldingen worden vragen gesteld zoals: hoe heette dit gebouw, waar stond het en wat staat er nu? Of wie is deze bekende Soesterberger (zie foto)? Vragen die herinneringen oproepen over vroeger. Er worden groepjes gevormd om de vragen gezamenlijk te beantwoorden. Diverse onderwerpen zijn in het afgelopen jaar aan de orde geweest. Dus het moet niet al te moeilijk zijn om de vragen te beantwoorden.

Nadat de winnende groep bekend is gemaakt kan er gezellig worden nagepraat aan de bar van De Linde. Behalve de gebruikelijke koffie en thee kan er deze keer ook frisdrank, een biertje of een wijntje worden besteld. We rekenen op een gezellige afsluiting van het eerste jaar.

Datum: woensdag 19 december 2018, van 15.00 tot 17.00 uur
Dorpshuis De Linde, Christiaan Huygenslaan 4-A, 3769 XW Soesterberg