Lezing 13 december verzorgd door Hans Kruiswijk

Publicatiedatum: 27-11-2018

Lezing 13 december verzorgd door Hans Kruiswijk

Donderdagavond 13 december om 20.00 uur wordt in een van de ruimte van het Museum Soest de laatste kwartaalbijeenkomst 2018 georganiseerd. Voor deze avond is de dorpshistorices Hans Kruiswijk uitgenodigd een lezing, c.q. bijdrage te verzorgen. Hieronder geeft hij aan wat hij met de bezoekers wil delen rondom het thema "Wintertijd". Leden en niet-leden van de Historische Vereniging Soest/Soesterberg zijn van harte welkom.

Wintertijd

Donderdagavond 13 december ben ik als gastverteller aanwezig bij de Historische Vereniging Soest/Soesterberg. Ondersteund door een PowerPoint Presentatie neem ik de bezoekers mee op een nostalgische winterwandeling door Soest. Veel sneeuw en ijs gelardeerd met afbeeldingen van Sint Nicolaas op ansichtkaarten uit de jaren vijftig. In alle discussie dezer dagen over het fenomeen sinterklaasfeest laat ik de dynamiek van de goedheilig man zien door de jaren heen. Bovendien vertoon ik nostalgische kerstplaatjes uit kerstnummers van De Haagsche Post, zoals die in de jaren twintig werden gepubliceerd. Als er nog tijd over is kan ik ook vertellen over straten van Soest in Heden en Verleden. Beelden maken de verandering en verstening zichtbaar.

Hans Kruiswijk