Trefwoord 'Zonnegloren'

Brummelen-van Oest, van Track 6In de jaren zestig na overlijden van man winkeltje gerund op Zonnegloren. Eerst bloemen, later breder assortiment. Toen rijbewijs gehaald om spullen te halen uit Amersfoort.
Kijkt terug op mooi leven, maar raadt iedereen aan geen bakkerij te beginnen.
Voor de vestiging van de bakkerij in Soestduinen zat er ter plaatse een sigaren- en sigarettenwinkel van Elsinga.

Kortekaas, N Track 5Verhaal over het oppakken in oktober 1944. Samen met o.a. Gert Overgoor (vader van Gert had slagerij aan Oude Utrechtseweg) en Willem Vermeulen, de schilder. Verzameld in kindertehuis 8.28 aan Vosseveldlaan. Daarna om 12.00 uur s nachts naar Amersfoort. Eerst naar station. Daarna naar barakken aan de Zonnebloemsraat (week lang met dezelfde kleren aan daar geweest; toen mocht men even naar huis). Later mocht men elke avond naar huis mits met terugkwam. Elke dag met de fiets (gestald bij boer Groenestein, een boerderij even voorbij Hotel Birkhove en Pasadena).
Vrouw leren kennen in Bunnik tijdens fietstocht met Henk Spijker (juli 1944). In oktober 1945 getrouwd. Gaan wonen Birkstraat 92 (naast Paardenkamp)

Kortekaas, N Track 6Voetballen en zwemmen mocht niet van vader. Vooral zwemmen werd als zedelijk gevaar gezien. Wel vanaf 9e jaar pianoles. Bij juffrouw Plomp aan de Neerweg. Later bij Hans Scheiffer. Venten van melk aanvankelijk met bakfiets. Later met paard en wagen. In 1942 vergunning overgenomen van vader. In 1949 sanering in melkhandel. In 1954 winkelhuis gekocht. Nadat in 1953 wet op de branchevervanging was gekomen, was het mogelijk om meer te verkopen dan melk, boter, kaas en eieren.
Hard werken van smorgens 7 uur tot s avonds 7 uur. 171 klanten. Op een zomerse zondag kwamen er soms ook op die dag wel 60 klanten. Anderen melkboeren in die tijd : Voskuilen, Hartman, Lam, van Leeuwen.

Kortekaas, N Track 7Groot gezin, 9 kinderen ( 5 dochters en 4 zoons).
In 1938 door pastoor gevraagd organist te worden in Willebrorduskerk. Orgelles bij Hans Scheiffer. Later toen het te druk werd heeft Jan Pijpers het overgenomen als organist.

Wassenaar-Dijsktra Track 2Gaan werken bij Zonnegloren op medische administratie. Kamer aan de Gallenkamp Pelsweg. Daar betaalde Zonnegloren voor. Zonnegloren gaf ook kolengeld naast het salaris en 1 x per maand reiskostenvergoeding naar huis. Op catechisatie bij ds. Van Krugten.
Zaterdag s avonds naar Hervormde jeugdgemeenschap. Het gebouw Elthetho in Soest Zuid.