Trefwoord 'Willebrorduskerk'

Kortekaas, N Track 7Groot gezin, 9 kinderen ( 5 dochters en 4 zoons).
In 1938 door pastoor gevraagd organist te worden in Willebrorduskerk. Orgelles bij Hans Scheiffer. Later toen het te druk werd heeft Jan Pijpers het overgenomen als organist.

Willemse, W Track 3Bijnamen (o.a. van Hilhorsten). Herinnering dat vader vertelde over een kruisje op de hei waar het altaar zou komen van de Heilige Familiekerk. Herinnert zich de bouw daarvan. Vader werkte bij Defensie tijdens mobilisatietijd (stellen bouwen!). Er waren ook soldaten tijdens mobilisatie in huis. Ook waren er soldaten in de openbare school aan de Beetslaan. Een keuken was er in de villa op de hoek van Julianalaan en Anna Palownalaan. Geëvacueerd in 1940. Op terugweg – tijdens een stop van de trein – voor het eerst Duitse soldaten gezien.
Op het veld waar nu VVZ begint stonden toen barakken (voor voedsel en hout). Daar waren aardige Duitse soldaten. Herinnert zich het spelen in een oude stelling van wit zand. Toen doken vliegtuigen naar beneden die wat uitwierpen. Bleken achteraf bommen te zijn . Veen van de kassen (80%) was kapot. Glas rapen en werpen in gaten van de bommen. Herinnering aan in brand gestoken boerderij en een paard dat is doodgeschoten. Voor voedselvoorziening moesten weilanden worden gescheurd.

Willemse, W Track 6Kerkelijk zeer actief. Sinds 1955 koster in Heilige Familiekerk. Aanvankelijk samen met Ben v.d. Linden.
Verhaal over bankenpacht. Pastoor Lommerse bedacht rode lampje: als dat brandde waren alle plaatsen vrij.
Met Gilde naar Rome geweest. Onder de indruk van de St. Pieter en Sixtijnse kapel. Meester Taris vertelde vroeger over Michelangelo. Nu met eigen ogen gezien!
Economische vooruitgang vindt hij geweldig. Kerkgang in vergelijking met vroeger in het algemeen veel minder.