Trefwoord 'Voetbal (dios)'

Hoed v.d., W Track 4In totaal 50 jaar in de bouw gezeten. Tot aan de oorlog in eigen bedrijf bij vader gewerkt. Door de crisisjaren is bedrijf in moeilijkheden gekomen. Daarna gaan werken bij een baas.
In de jaren dertig gevoetbald bij voetbalvereniging DIOS op een veld aan de Kostverlorenweg (nabij kerkhof). Mede voetballers waren o.a. Piet Stalenhoef, Baltus, Jan Kuijer, Jan van Zal, Wim Tolboom, Arie van As en de Kat.
Had vrijstelling wegens broederdienst. Wel per 1 april 1940 opgeroepen te Alkmaar. Om te voorkomen dat hij naar Duitsland moest gedurende de oorlog 1 jaar gewerkt als boerenknecht bij een boer in Eemnes en vervolgens bij houthandelaar Amstel en van As . Helpen bomen rooien achter het paleis en in de Lage Vuursche . Ook verplicht om te helpen bij het dorsen van koren op de Leusderheide. Ook nog een jaar gewerkt als voerman (paarden) bij het vervoeren van hout naar het station Baarn of naar de Eem.