Trefwoord 'Verzet'

Breemer v.d., J Track 6Hielp zieke kinderen o.a. door met driewieler-brancard naar Amersfoort te fietsen. Had op de fiets een bordje met “ besmet” zodat hij niet werd aangehouden.
Verder actief bij het bestelen van de Duitsers. Die hadden in het z.g. “Krankenrivier” (een opgang voor gewonden in het huis dat nu De Open Ankh heet) o.a. een opvang voor gewonden van het front. Daar bevonden zich geneesmiddelen en verbandmiddelen. Deze gestolen medicijnen en verbandmiddelen bracht hij bij dokter Splinter die ook in het verzet zat. Ook werd diefstal gepleegd uit de kelders aldaar waar briketten waren opgeslagen. Die werden bij oude mensen gebracht in de hongerwinter. Daartoe werden ook ’ s nachts uit Hamersveld de nodige levensmiddelen opgehaald.

Insinger, J.H.O Track 4Verhaal over studentenverzet o.a. via het blad. De voorzitter van de redactie Nico Bloembergen werd gearresteerd.( ujit een op 11 januari 2012 ontvangen reactie van Dr. Rob Herber van het Instituut voor Geschiedenis en Grondslagen der Natuurwetenschappen van de Universiteit van Utrecht blijkt dat het niet Nico Bloembergen is geweest, maar zijn twee jaar oudere broer Evert, die hoofdredacteur van Vox was) Bij protest daartegen zelf hardhandig aangepakt bij Sicherheitsdienst op Maliebaan.