Trefwoord 'Veehandel'

Wolfsen, D Track 1Geboren in daggelderswoning bij boerderij van van Doorn(inmiddels afgebroken) die stond aan de Henriėtte Blaekweg. Van Doorn was een broer van moeder.
Oudste in gezin met nog 3 broers en 2 zussen Vader en grootvader zaten in veehandel. Overgrootvader was barbier aan de Eemstraat.
In jeugd na Henriėtte Blaekweg gewoond aan Kolonieweg, Schoutenkampweg en vanaf 1929 op Van Lenneplaan 25. Eind 1940 verhuisd naar de Parklaan.
In 1943 getrouwd en gaan wonen op de hoek Kl.Engendaalweg/Nieuweweg (Nieuweweg 96).
Tijdens jeugd gespeeld met kinderen van de Vries(bakker), Kuijt en Verman aan de Schoutenkampweg.
Herinnering aan woonwagenkampjes in Soestduinen(voordat het natuurbad op die plek kwam), Birkstraat (tegenover W.van Hofslot) en achter Het Witte Huis.
Naar school naar de Bonifacisusschool

Wolfsen, D Track 4Vertelling over handel in koehuiden(t.b.v. schoenindustrie). Koeienhuiden moesten voortdurend worden opgezouten. Heeft op boerderij van schoonvader geholpen bij het stapelen van turf wat door schoonvader werd gestoken.
In 1950 bedrijf van vader overgenomen die vroeg is overleden. Vertelling over ontsmetting van veewagens in verband met vervoer van besmettelijk vee (t.b.c, abortus-ziekte, mond- en klauwzeer).

Wolfsen, D Track 6In jaren zestig ook in weekenden veel op pad in verband met vervoer van paarden (paardensport). Door opkomst maneges ook wel paarden gekocht en vervoerd t.b.v. maneges. Vroeger waren er meer veehandelaren (o.a.Blankenstein op Soestdijk en W. de Kok aan de Ringweg). Laatste tijd was hij de enige zelfstandige die overgebleven was.
Vakanties konden pas worden gevierd op latere leeftijd. Vroeger wel eens een dagje uit met kinderen van het gezin en de hele buurt . De veewagen werd dan schoongespoten en vol met kinderen geladen.