Trefwoord 'Van elmpt'

Beer de, H Track 5Verteld met enthousiasme over het onderwijs in het veld. O.a. met Van Elmpt en Van Schaick. Van Elmpt heeft hem ook geholpen bij het houden van bijen. Die hield hij toen hij aan de Grote Melmweg woonde.
De eerste vrouw 11 jaar geleden overleden na vijf jaar verzorging.Tweede vrouw is een stuk jonger. Daarmee deel je dus niet het verleden en dat geeft weer een andere beleving van de ouderdom.
Ingezet voor het behoud van het karakter van het Kerkpad (woont tegenover het zogenaamde geiteweitje dat de gemeente wil bebouwen)

Vloten-Schuur; van Elzinga-Adema Track 5Actief geweest in bijenvereniging van dhr. van Elmpt. Er was een gebouwtje en korven achter het gemeentehuis aan de Steenhoffstraat.
Vader imkerde ook. Zwemmen geleerd in de Eem. Het natuurbad was aanvankelijk te duur. Na de oorlog daar wel veel gezwommen.
Soest is lelijker geworden doordat elk plekje is volgebouwd. 'Als ouderen hebben we het veel beter als onze ouders'

Willemse, W Track 2Herinnering aan Mariaschool (onderwijzers: Couwenberg, van Alphen, Jansen, Ruptert, Schalkwijk). Bij pastoor op jongenskoor. Vader was penningmeester van land- en tuinarbeidersbond.
In de vijfde klas gegaan naar Bonifaciusschool want toen weer teruggegaan naar grootouders aan de Lange Brinkweg (onderwijzers:Kloppenburg, Taris, van Elmpt, Luif).
Met meester van Elmpt de polder in. In De Eem hout verzamelen (dat aanspoelde aan de oevers) ten behoeve van het stoken van het fornuis.
Herinnering aan bedrijvigheid bij Zwarte Willem (opslagplaats van zand en grind bij de Melm).