Trefwoord 'Turnen'

Vos-vlug en Wigtman-Jansen Track 1Mevr.Vos-Vlug
Na geboren te zijn in een woning aan de van Weedestraat na ongeveer 1 jaar verhuisd naar de Molenstraat. Daar ongeveer 5 jaar gewoond. Toen verhuisd naar het Weteringpad. Vader had schildersbedrijf maar "het werk was erg dun". Op school in het oude St.Jozefgebouw bij zuster Gertrude. Later naar de Mariaschool. Daarna 3 jaar naar de ULO-school. Daarna naaischolen.
Man leren kennen bij sport (turnen) Les gegeven aan kinderen bij Crescendo.

Vos-vlug en Wigtman-Jansen Track 3Mevr.Vos-Vlug
Na huwelijk in 1941 gaan wonen in Laren. Getracht zoveel mogelijk samen met man gymnastieklessen te geven. Bracht echter te weinig op. Met name Crescendo was krenterig. Man moest overdag werken bij hotel.
Na de oorlog geemigreerd naar Canada. Daar o.a. gewerkt in Retraitehuis. Door gezondheidsproblemen van de ouders teruggekeerd naar Holland. In 1953 gaan wonen aan de Van Lenneplaan. Man kreeg werk bij O-krietfabriek in Baarn

Vos-vlug en Wigtman-Jansen Track 4Mevr.Vos-Vlug en mevr.Wigtman-Jansen
Verhaal van mevr. Vos over pastoor Smit die niet goed vond dat de meisjes van de gymnastiek een lange zwarte broek aandeden. Toen de meisjes met een rokje aan een koprol en een handstand laten maken wat de pastoor woedend maakte.
Mevr.Vos en mevr.Wigtman hebben elkaar leren kennen tijdens reisje.Gesprek over zorgen bij ouder worden en oud zijn.