Trefwoord 'Torenstraat'

Ekel, P Track 1Geboren in het huis Nieuweweg 58 (heet nu het Puntdak) op 21 september 1921. Gewoond tot omstreeks 1930. Toen verhuisd naar de Torenstraat. Vader werkte aanvankelijk op vliegkamp Soesterberg. Was afkomstig uit Alkmaar en was als militair gelegerd in Zaandam. Daar komt de moeder van de geïnterviewde vandaan. In 1920 zijn ze naar Soest gekomen. Vader was actief in voelbalvereniging ESVAC.

Ekel, P Track 2Grootouders van vaderskant waren zeilmakers in Zaandam. Grootouders van moederskant zaten in de houthandel. Grootvader van moederskant was door “onhandigheid” inspiratiebron voor latere rol van “ Malle Pietje”. Grootvader deed trouwens als rederijker ook aan toneel. “Voordragen zat dus in het bloed”. Een paar maanden wegens heimwee van moeder gegaan op school in Zaandam. Als klein jongetje was hij mascotte van ESVAC
De woningen aan de Torenstraat heeft hij zien bouwen en afbreken. Het woningblok werd geëxploiteerd door “Dolfin”
In het eerste huis zat drogist Maris (weefkunst)en later Rapid met schoenenzaak.
Daarnaast zaak van Ekel
Vervolgens huis van fam. (sigarenhandelaar), later fam. Smit met bibliotheek
Vervolgens fam.Millekamp (drank; daarvoor Kuiper)
Vervolgens Middelman, modezaak.