Trefwoord 'T hart'

Hilhorst, G Track 2Herinnering aan vordering van werkplaats van vader door Nederlandse militairen. Er waren militaire smeden die paarden besloegen. (foto daarvan hangt in museum)
Beschrijving van omgeving Schoutenkampweg in die tijd (bosje van Holten, hutje van Schreur (langs Plasweg).
Als school bezocht Bonifacisusschool. Onderwijzers (van Hattum, Taris, Kerkhoff, v.d. Elmpt, Luijken). Taris sprong eruit vanwege vertellingen. Tijdens de oorlog een half jaar niet naar school gegaan. Na de oorlog in barak bij gasfabriek gezeten want school was gevorderd door Canadezen. Klasgenoten waren o.a. Ries Boere, Gerard Grift, Reijerse (van loodgietersbedrijf)

Hoef v.d., G Track 7Getrouwd in oorlog. Eerste vrouw was buurmeisje . Was niet v.d. kerk en dat mocht niet.
"Met dat meisje ga je naar de verdommenis" zei voorganger van de Apostolische Gemeente (een belastingcommies). Overleden aan difterie.
Winkeltjes in ‘ tHart. (Van Oest, Cassius naast slager). Varkens werden thuis geslacht. Iedereen in ’ t Hart had thuis een varken

Hoolwerf-v.d.Broek, D Track 1Geboren 30 juli 1917. Ouderlijk huis dicht bij huis van fam.Beckeringh. Ouders waren Cornelis v.d. Broek en Rijkje Verkerk ( geb.28 juni 1892). De laatstgenoemde was een dochter van Jacobus Verkerk (geb. 1856) en Jannetje Rozendaal. Genoemde Jacobus Verkerk (grootvader van de geïnterviewde) was tuinman bij de fam. Beckeringh. Grootouders van vaderszijde (fam.v.d. Broek) woonde op de Hartweg. Dirk v.d. Broek en Maria v.d. Flier waren grootouders van vaderszijde.
Ouders verhuisd naar Hartweg 8 (nu Hartweg 27). De fam. Hornsveld waren de buren aan de Hartweg.
Dirkje had twee zussen (Jannetje en Maria).
Herinnering aan spelen bij grootouders in het bos bij de fam Beckeringh. Foto van personeel van de fam. Beckeringh bij landhuis De Eickenhorst waarop ook grootvader Verkerk staat afgebeeld. Een andere tuinman bij de fam. Beckering was “ Gies van het gat” (iemand die aan de Beukenlaan woonde. Boerderij stond aan de overzijde van het landhuis