Trefwoord 'Soestduinen'

Brummelen-van Oest, van Track 3Op 16 jarige leeftijd verkering met Teun van Brummelen. Eerste twee jaar stiekum. Woonde toen inmiddels aan de Veldweg (mr.1). Reehorst had in die tijd een klein winkeltje tegenover Welkoop. Klein postkantoortje was er aan de Gallenkamp Pelsweg.
In 1931 getrouwd en zich gevestigd te Soestduinen in bakkerij. Het was een dubbelhuis naast restaurant De Soester Duinen. Staande voor het dubbele pand was het rechterhuis de bakkerij. In het linkerhuis woonde tante Neel en oom Daan die een kruidenierswinkel hadden.
Zwaar werk. Elke ochtend om 4.00 uur op. Sommige klanten wilden vr 10.00 uur s morgens brood bezorgd hebben. O.a. de directeur van Fotax (Dalco) en fam. Timmermans die woonden op het adres waar nu de camping De aanleg is.

Brummelen-van Oest, van Track 4In die tijd was er een camping aan de overkant van de Soesterbergsestaaat (die er nu nog is). En er was een camping tegenover de boerderij van Voorthuizen. Daar moest ook brood worden gebracht.
Op Zomers Buiten werd brood gebracht door concurrent van Ee.
Knecht van Van Brummelen was Kees Stedelaar.
Zonnegloren was klant van Van Brummelen. Naast opvoeding van eigen kinderen ook twee weesjongens in huis.

Morsing, J Track 2Na een aantal jaren gaan werken bij het spoor als rangeerder. Kreeg uiteindelijk als standplaats toegewezen het station Soestduinen. Van daaruit gezorgd dat treinen met kolen en kerosine naar het vliegveld werden geleid. Woonde toen op de Ossendamweg (bij slager Floor). Vrije tijd werd o.a. gevoetbald. Gedanst werd er in restaurant Schalkwijk in Hooglanderveen.