Trefwoord 'Sigarenpijpjesfabriek'

Hilhorst, G Track 5Na schooltijd gaan werken bij vader in de zaak. In winterperiode ook nog gewerkt als onderhoudsmonteur bij Eerste Nederlandse Sigarenpijpjefabriek aan de Eikenlaan. Het werk vanuit de smederij werd overigens vaak gedaan bij mensen thuis (.b.v. hekwerken). Herinnering aan een eerste grote klus in Eindhoven. "Dan moest een kosthuis worden gezocht." In avonduren leren. Uitgaan: bioscoop of dansen (zondagavond in St.Jozefgebouw). Vrouw leren kennen tijdens dansles bij van Kralingen. Dat was al na militaire dienst . Na 5 jaar verkering in 1958 getrouwd. De woning Schoutenkampweg gekocht voor f. 4.500,-- met een hypotheek van f. 3000,--. Overigens eerste nog een jaar gewoond in kamer aan de Molenstraat in boerderij waar grootvader en vader geboren waren. Daarna naar Schoutenkampweg 59 (daar woont nu jongeste dochter). Op dat adres ongeveer 6 jaar gewoond.