Trefwoord 'Schoutenkampweg'

Boeren, R Track 1Geboren op 28-3-1934. Ouders (Rinus Boere en Anna Koekoek)
Kwamen uit Heusden en Olst. Moeder heeft dienstbetrekking vervuld bij dokter Rupert. Vader was timmerman. Ries Boeren is woonachtig in het huis van zijn ouders. Het is een vrijstaande woning. In zijn jeugd was er aanvankelijk geen waterleiding in huis en de verlichting gebeurde met een gaslamp via een zogenaamde dubbeltjesmeter. Er was bij het huis een vrij grote tuin met zeven fruitbomen.
De Bonifaciusschool bezocht. Dat was 3 km. lopen . Herinnering aan populaire meester Taris. Schoolfoto uit 1943 (is in het museum aanwezig)

Hilhorst, G Track 1Moeder van Gijs Hilhorst was Anna Tolboom(vroeger Anna Grift) is opgevoed bij grootouders. Vader van Gijs Hilhorst is Wouter Hilhorst die geboren is aan de Molenstraat. Grootvader Hilhorst had haar boerderij, slepersbedrijf, melkzaak. Is op de plek waar nu de gemeentelijke kwekerij is. Gezin van grootvader Hilhorst bestond uit 13 kinderen. Grootvader heeft in gemeenteraad gezeten. OP 14 jarige leeftijd werd vader van Gijs Hilhorst gezonden naar boer om daar te gaan werken. Vrij snel daarna is hij gaan werken bij Van Hengstum aan Kerkpad. Daarna bij een landbouwsmederij in de buurt van Arnhem. Daar ging hij op de fiets heen.
Opa Grift woonde in een huisje verderop aan Schoutenkampweg. Opa wilde niet dat kleinkind te ver van hem vandaan ging en heeft een stukje grond voor de bouw van woning aangeboden aan Wouter Hilhorst. De zaak is begonnen in 1938. Het was een zogenaamde burgersmid (geen paarden beslagen). Meer haarden kachels en ploegen repareren.

Hilhorst, G Track 2Herinnering aan vordering van werkplaats van vader door Nederlandse militairen. Er waren militaire smeden die paarden besloegen. (foto daarvan hangt in museum)
Beschrijving van omgeving Schoutenkampweg in die tijd (bosje van Holten, hutje van Schreur (langs Plasweg).
Als school bezocht Bonifacisusschool. Onderwijzers (van Hattum, Taris, Kerkhoff, v.d. Elmpt, Luijken). Taris sprong eruit vanwege vertellingen. Tijdens de oorlog een half jaar niet naar school gegaan. Na de oorlog in barak bij gasfabriek gezeten want school was gevorderd door Canadezen. Klasgenoten waren o.a. Ries Boere, Gerard Grift, Reijerse (van loodgietersbedrijf)

Hilhorst, G Track 5Na schooltijd gaan werken bij vader in de zaak. In winterperiode ook nog gewerkt als onderhoudsmonteur bij Eerste Nederlandse Sigarenpijpjefabriek aan de Eikenlaan. Het werk vanuit de smederij werd overigens vaak gedaan bij mensen thuis (.b.v. hekwerken). Herinnering aan een eerste grote klus in Eindhoven. "Dan moest een kosthuis worden gezocht." In avonduren leren. Uitgaan: bioscoop of dansen (zondagavond in St.Jozefgebouw). Vrouw leren kennen tijdens dansles bij van Kralingen. Dat was al na militaire dienst . Na 5 jaar verkering in 1958 getrouwd. De woning Schoutenkampweg gekocht voor f. 4.500,-- met een hypotheek van f. 3000,--. Overigens eerste nog een jaar gewoond in kamer aan de Molenstraat in boerderij waar grootvader en vader geboren waren. Daarna naar Schoutenkampweg 59 (daar woont nu jongeste dochter). Op dat adres ongeveer 6 jaar gewoond.