Trefwoord 'Schaepmanlaan'

Hoed v.d., W Track 5Tijdens oorlog vrouw leren kennen op de zogenaamde “meidenmarkt”bij café Oranjeboom op de hoek van de Gen.van Heutslaan en Hiversumsestraatweg. In 1946 getrouwd. Gedurende 5 jaar ingewoond bij een dame op de Heuvelweg. Wanneer er vorstverlet was in de winterperiode moest er hout om te stoken worden gemaakt van houtstronken uit het Colenso-bosje. (gebeurde door middel van ontploffing met kruit)
In 1951 verhuisd naar de Schaepmanstraat. Daar 51 jaar gewoond. Was vroeger een gezellige buurt.
In de bouw gewerkt o.a. in Epe (winkelcentrum), Utrecht ( Hoog Catharijne en Kanaaleiland) en Noordwijk. Aanvankelijk als metselaar maar later uitsluitend als uitvoerder/opzichter. Betekende veel van huis zijn. Vrouw zorgde voor de (9) kinderen.

t Lam, P. Track 1Vader Otto ’t Lam, afkomstig uit Meerkerk trok in mobilisatie 1914-1918 in bij boer Leeuwekamp aan de Dorresteinweg en leerde daar Grada Leeuwekamp ( moeder van Piet) kennen.Boerderij is later afgebroken t.b.v. woningen. Piet was 3e kind in gezin met 11 kinderen. Na eerste gewoond te hebben op de Dorresteinweg is hij op ongeveer 10 jarige leeftijd verhuisd naar Weteringpad. Bezoeker van de Mariaschool