Trefwoord 'Roell jhr.'

Kortekaas, N Track 4Na lagere school gelijk in de handel gegaan. Woonde op huurboerderij van jhr.Roell. Landgoed Vosselveld was zeer groot. Liep van Maarschalkersteeg tot aan de Soesterbergsestraat en van de Van Beuningenlaan tot Birkstraat. Jhr.Roell heeft toen Zonneheuvel gebouwd.

Bij mobilisatie zes soldaten in huis. Die werkten mee aan de bouw van een stelling aan de Kleine Melm. Zelf kreeg hij een ‘ ausweiss’ voor de landbouw. In oktober 1944 station in Amersfoort gebombardeerd. Toen razzia in Soest voor arbeidskrachten. Heeft toen 2 maanden in Amersfoort gezeten. Barakken aan de Zonnebloemstraat ( nu Noorderwierstraat).