Trefwoord 'Pvo'

Jaarsveld-v.d.Wilt, C Track 5Verhaal over activiteiten met PVO. O.a. oprichting majorettekorps en puppierettes. Verhaal over hobby’s (lappendekens maken en schilderen).
Actief als suppoost in museum Oud Soest (verhalen horen en vertellen).

Oversteegen, J Track 1Geboren op 23 april 1933 te Amsterdam. Na een half jaar opgenomen in pleeggezin (van oom) S.F. Besselsen te Soest aan de Heuvelweg. Opgegroeid in de omgeving van het buitengoed van de heer Iburg (later Braamhage). Op de plek waar nu de Rupertlaan is was destijds een kwekerij van Kuijer uit Baarn.
In het begin van de oorlog geëvacueerd naar Enkhuizen. Had toen waterpokken en moest in een afzonderlijke ziekencoupe(een soort veewagen) van de trein worden vervoerd.
Op school gegaan aan de Beetslaan. Tijdens oorlog met school o.a. gezeten aan de Klaarwaterweg, de Regentesselaan (een zaaltje bij de Emmakerk) en later het paleis Soestdijk. Onderwijzers waren in die tijd: van Wely, de Boer en Uiterwijk( een broer van Chris).
Klasgenoten : Ad Breij (zon van drogist) en Casper Smit.
De belangstelling voor de muziek is begonnen met een blikken trommel. Bij de bevrijding met vader de straat op. Toen op 12 jarige leeftijd lid geworden van PVO

Oversteegen, J Track 5Jammer dat veel natuur in Soest verloren is gegaan. Vroeger gezwommen in Oude Grachtje en gespeeld in Soesterveen (sloten afdammen).
Verhaal over oude foto’s van rosarium en PVO
Oprichter van de Eemlander Blaaskapel en eerder nog van De Knollenplukkers. Ook volksmuziek gespeeld en muziek van Glenn Miller. Dirigent geweest van Big Band en later saxofoon gespeeld. Daarnaast actief als muzikant in het Provinciaal Seniorenorkest. Er gaat geen dag voorbij zonder muziek. (hetzij lesgeven, hetzij zelf spelen)

Verlaan-de Bruin Track 4Actief geworden binnen PVO. De kinderen gingen bij de muziek. Door mevr. Jaarsveld gevraagd om mee te doen met een showgroep voor de kleintjes.
Gemeente heeft de woning in 1992 gekocht aan de Kl. Engendaalweg.