Trefwoord 'Prinsen (fam)'

Prinsen, H Track 1Geboren aan Kerkpad. Vader was werkzaam bij de gemeente Soest als ambtenaar burgerlijke stand en militaire zaken) dat was op
Latere leeftijd’. Vader was geboren in Enschede Moeder was afkomstig uit Duitsland. Grootvader bezat diverse huizen en is op een gegeven moment verhuisd naar Soest )F.C.Kuijperstraat. Zodoende is vader in Soest terecht gekomen. Daar heeft hij ook gewoond aan de Koninginnelaan voordat hij naar Kerkpad ging.
Vertelling over meewerken vader aan overval bevolkingsboekhouding tijdens de oorlog. Ook vervalste hij verschillende persoonsbewijzen.
Moeder heeft opleiding gevolgd tot concertpianiste.

Prinsen, H Track 2Vader kon goed tekenen en toneelspelen. Speelde ook in orkest en fanfare. Tijdens oorlog had vader veel contact met Duitsers omdat hij goed Duits sprak. Hans Prinsen heeft op Bonifaciusschool gezeten.
Vader en moeder hadden veel contacten met joodse families in Soest. O.a. fam. Dejeuner op hoek Molenstraat/Steenhoffstraat en familie Wieler "klein warenhuis aan de Burg.Grothestraat"

Prinsen, H Track 4Otto Prinsen (broer) schilderde decors voor Gooiland en grimeerde ook. Ook voor carnavalsvereniging en toneelverenigingen in Soest werden decors geschilderd.
Herinneringen aan beginperiode van Artishock.