Trefwoord 'Piet majoor'

Kok, D Track 1Geboren in boerderij gelegen aan de Korte Brinkweg (afgebrand in de oorlog). Vader was getrouwd met Maria Kok van de Birkstraat (boerderij de Graskamp). Daar had grootvader Cornelis Kok, die in de gemeenteraad heeft gezeten, een boerderij.
Dorus was de elfde uit een gezin met 12 kinderen. Na het bezoeken van de lagere school (Bonifaciusschool) heeft hij een tijdje MULO gedaan. Daarna 1 jaar op de boerderij gewerkt bij vader (melk venten). Vervolgens de ambachtsschool bezocht omdat hij timmerman wilde worden. Eerste baan was onderhoudstimmerman bij de brouwerij Phoenix te Amersfoort.
Vriend was Piet Majoor die pater is geworden in BraziliŽ.