Trefwoord 'Paleis soestdijk'

Brakel v.d. J Track 5Zwembad van paleis Soestdijk betegeld en badkamer van prinses Margriet. In de jaren vijftig een eigen bedrijf begonnen aan de Laanstraat. Daar in 1951 gaan wonen.

Brakel v.d. J Track 4In 1941 getrouwd en gaan wonen op de Hartweg. Na de oorlog in dienst bij Binnenlandse Strijdkrachten. O.a. gelegen op Kamp van Zeist.
Daarna gaan werken bij Kobus van Breukelen die een bedrijf had op de Regentesselaan.
Veel werk gedaan op het paleis Soestdijk.

Meijer Track 5Op een gegeven moment ook gevraagd om het Paleiskoor te dirigeren. Trad op in alle plaatsen waar paleizen staan. Ruim 40 jaar als dirigent opgetreden.
Ook actief in schoolbestuur van prot.chr.basischool, met als speciale taak de belangen vertegenwoordigen en behartigen van de Savornin Lohmanschool.

Nieuweweg, S Track 3Herinnering aan enkele personen in dienst bij paleis (o.a. Paans, v.d.Linden(chef-kok) en Klifman(kok). Bij de Biltseweg was voetbalveld van KPS.

Nieuweweg, S Track 4Uiteindelijk deelde prins Bernhard de lakens uit.
Koninginnedag was (qua voorbereiding) drukke tijd. Ook gewoond in bos nabij paleis (o.a. in oude intendance woning). Bijzondere gebouwtjes: koelheuvel, prieeltje waar Emma heen ging om te bidden, speelhuisje (geschenk van de Indonesische regering)

Wetering-.v.d.Schagt Track 3In Bilthoven gaan werken in de huishouding bij de baas van vader. Na terugkomst in Soest gaan werken in de keuken bij het paleis,. Herinnert zich nog dat prinses Marijke (Christina) een keer zoek was. In tuin van het paleis werkte ook oom Kobus Hornsveld. Ook Kraaijenhage met wie ze nog in de klas had gezeten werkte daar.
Uitgaan: dansen in Hilversum en Baarn. Trok veel op met nichten en neven.