Trefwoord 'Oorlogsdreiging'

Rietveld, A Track 3Vast vriend was neef Piet Broek. Moeilijke jaren dertig. Armoe. Vader deed allerlei werk (schoorsteenveger, ijscoverkoper, petroleumhandeltje, fietsoppasser bij Huis ten Halve) om de aan de kost te komen. Uiteindelijk kreeg hij vaste betrekking bij PTT als besteller.
Godsdienst: werd in gezin niet zoveel aan gedaan. Herinnering aan plechtige communie bij pastoor Mocking.
Vliegtuigen kijken. Dreiging oorlog voelde je in het begin als jongen niet. Wel herinnering aan joodse kinderen in Zeist die uit Duitsland kwamen en Duitse liedjes zongen. Eerste werk als 14 jarige bij melkhandel in Zeist.