Trefwoord 'Onderduikers'

Vloten-Schuur; van Elzinga-Adema Track 21940 evacuatie (Bovenkarspel). Herinneringen aan bouw Witte Boerderij. Er heeft eerst een andere boerderijtje gestaan die door de bliksem is getroffen. Ook op de plek waar nu villa Pax staat heeft een boerderijtje gestaan.
Vader was electricien (had eigen bedrijfje). Werkte in de oorlog o.a. voor Darthuizen waar de ortscommandant was gehuisvest.
In huis waren twee onderduikers , t.w. dhr.Kantorowitz, een jood, die met zijn familie de oorlog heeft overleefd (heeft later in Molenschot nog gezeten) en een Duitse vluchteling (kleermaker). Herinnering aan jurkje dat uit gordijnstof was gemaakt. Werd ‘oom Willie’genoemd.
Winkeliers uit die tijd: bakker van Schaffelaar (Julianalaan) en bakker Wiggelinkhuizen (hoek Beetslaan-Schrikslaan), slager de Koning (Julianlaan) en Bokma (Beukenlaan)