Trefwoord 'Mollenkerkhof'

Hoef v.d., G Track 1Geboren in 1918 op het tweede weteringpad, een zijpad van de Laanstraat in de voorkamer van de woning van Eefje Vlug. Er heerste na de eerste wereldoorlog woningschaarste. Ouders hadden een kamer gehuurd van Eefje Vlug. Na ongeveer 2 jaar verhuisd naar noodwoningen in het paardengat achter de openbare school aan de Beetslaan. Dat is niet hetzelfde paardengat als waar later het tenniscomplex aan de Schrikslaan is aangelegd. Geinterviewde heeft overigens dat laatste paarde gat nog als grote zandkuil gekend. In noodwoningen woonde ook Jantje Dorrestein (Wistniet), die 24 kinderen had. De bijnaam “ wist niet “ had betrokkene gekregen omdat hij niet wist hoe die aan zoveel kinderen kwam.
Toen hij (v.d. Hoef) later op de Molenstraat kwam te wonen (in het dubbele pand – zelf gebouwd – naast de villa Majella) kwam de hele familie “Wist niet” zondags langs naar de kerk Later zijn (door v.d.Hoef en Stam) woningen op de Molenstraat gebouwd tussen de plaats waar de Windhond heeft gestaan en de villa Majella.
Na een paar jaar in noodwoningen aan de Beetslaan te hebben gewoond, verhuisd naar woningen van Patrimonium aan de Nieuweweg. Dat was toen een klein klinkerstraatje. Onbezorgde jeugd. Speelde o.a. bij stationnetje Soest Zuid (dat toen richting Kolonieweg lag) en bij het kerhofhuisje van het Mollenkerkhof.