Trefwoord 'Molenstraat'

Hilhorst, G Track 1Moeder van Gijs Hilhorst was Anna Tolboom(vroeger Anna Grift) is opgevoed bij grootouders. Vader van Gijs Hilhorst is Wouter Hilhorst die geboren is aan de Molenstraat. Grootvader Hilhorst had haar boerderij, slepersbedrijf, melkzaak. Is op de plek waar nu de gemeentelijke kwekerij is. Gezin van grootvader Hilhorst bestond uit 13 kinderen. Grootvader heeft in gemeenteraad gezeten. OP 14 jarige leeftijd werd vader van Gijs Hilhorst gezonden naar boer om daar te gaan werken. Vrij snel daarna is hij gaan werken bij Van Hengstum aan Kerkpad. Daarna bij een landbouwsmederij in de buurt van Arnhem. Daar ging hij op de fiets heen.
Opa Grift woonde in een huisje verderop aan Schoutenkampweg. Opa wilde niet dat kleinkind te ver van hem vandaan ging en heeft een stukje grond voor de bouw van woning aangeboden aan Wouter Hilhorst. De zaak is begonnen in 1938. Het was een zogenaamde burgersmid (geen paarden beslagen). Meer haarden kachels en ploegen repareren.

Hofslot van, W Track 4Foto van 25-jarig bestaan van JBTB in 1954 wordt toegelicht. Als je niet getrouwd was en je werkte als boer of knecht op de boerderij dan was je daarvan lid.
Vrouw leren kennen op bruiloft van de buurman Gerard Kok (trouwde met zuster van mevr. Van Hofslot). Later is de enige zus van Wim van Hofslot getrouwd met een broer van echtgenote Rika)
In 1961 getrouwd.
Zomers opstaan om 5 uur. s Winters om half zes. In 1955 eerste melkmachine aangeschaft. Met de hand melken dan doe je 6 of 7 koeien per uur. Met een melkmachine doe je vier of 5 minuten per koe.
20 koeien in 1961. Later uitgegroeid naar 50 a 60 koeien. Vrouw werkte ook meer
Gezin telt drie dochters (2 wonen er in Soest, 1 in Denemarken)