Trefwoord 'Mobilisatie'

Breemer v.d., J Track 5Gedurende mobilisatie 2 jaar in Zeeland verbleven (o.a. Domburg, Goes en Hansweert). Bij uitbreken van oorlog is men na enkele dagen ontwapent in Borssele. Vervolgens moest men naar Goes lopen. Daar 2 dagen op een voetbalterrein gelegerd/verzameld. Vervolgens lopen nar Den Bosch. Men moest naar de veehallen, maar is daar niet naar toegegaan. Volgens dag is men gelopen naar Culemborg en vandaar met de trein naar Utrecht gegaan. Van Utrecht naar Soesterberg gelopen. Benaderd door Preusser om in het verzet te gaan. In 1944 o.a. opgepakt bij een razzia. Na verblijf van een halve dag op het kamp De Vlasakkers is hij gevlucht.

t Lam, P. Track 1Vader Otto ít Lam, afkomstig uit Meerkerk trok in mobilisatie 1914-1918 in bij boer Leeuwekamp aan de Dorresteinweg en leerde daar Grada Leeuwekamp ( moeder van Piet) kennen.Boerderij is later afgebroken t.b.v. woningen. Piet was 3e kind in gezin met 11 kinderen. Na eerste gewoond te hebben op de Dorresteinweg is hij op ongeveer 10 jarige leeftijd verhuisd naar Weteringpad. Bezoeker van de Mariaschool

t Lam, P. Track 3Op gymnastiek gezeten bij Crescendo. Gevoetbald bij DIOS (op het Mercuriusterrein bij kerkhof). Die vereniging is later samengegaan met Be Quick(die voetbalde op de Eng) en toen werd het BDC. Hij was keeper. Anderen waarmee hij samengespeeld heeft waren o.a. W.v.d. Hoed en R.v.d. Hoed.