Trefwoord 'Lange brinkweg'

Logtenstein van, R Track 1Geboren op 15 august 1938 op de Lange Brinkweg (boerderij naast het slachthuis). Vader Wilhelmus Cornelis van Logtenstein had een gemengd bedrijf.
Gezin 4 kinderen. Oud geslacht dat vroeger ook Luchtestein heeft geheten.
Als kind moest altijd flink aangepakt worden op de boerderij. Veel tijd om te spelen was er niet. Herinnering aan spelen bij de grote en kleine gastank. Daar kon opklimmen en dan had je een prachtig uitzicht. Ook herinnering aan activiteiten in het slachthuis.

Soeren Track 1Een jaar na geboorte in Stoutenburg komen wonen in Soest. Daar eerst een jaar gewoond aan de Blieklaan. Vervolgens 2 jaar aan de Veenzoom. Daarna anderhalf jaar in 't Hart. Vervolgens naar de Steenhoffstraat (naast smid Wansink die op de hoek van de Molenstraat woonde). Daarna verhuisd naar Lange Brinkweg (naast de Smickel). Vader was aanvankelijk boerendaggelder die in Haarlemmermeer werkte. Thuis had die 1 koe en een paar geiten.
Op de School met de Bijbel gezeten aan de Spoorstraat. Klasgenoten o.a. Berend van Dijk en Piet de Roos.

Soeren Track 2Op de Lange Brinkweg had vader 15 koeien en 1000 kippen. Vier dagen in de week moesten schillen worden opgehaald.
Tijdens de oorlog grashalen op Soesterberg. Tijdens de oorlog ging school door, maar omdat het schoolgebouw gevorderd was ook les gekregen in een schuur aan de Lange Brinkweg en later aan de Beetslaan bij meester v.d. Heuvel thuis.
Na schooltijd gaan werken thuis op de boerderij. Omdat vader ook handelde in koeien moesten koeien worden gehaald uit Nijkerk en zaterdags naar Utrecht.
Zelf gehandeld in duiven. Veel vrije tijd was er niet. Tegen de zin en buiten medeweten van de ouders gevoetbald bij BDS op terrein nabij Pieter de Hooglaan. (kleren werden door een ander gewassen)